Bog 22 (2002-12)

Vandrebogen “De tolv”, bog 22, den sidste

Afskrift udført af Lars Rasmussen, Edels ældste søn

Næstved d. 11-03-02

Kære alle!

Ja så får jeg lov at skrive først i den nye bog, så må vi jo håbe at den kan klare de mange rejser, den skal ud på. Jeg vil da også sige tak for indlæg i “de tolv”. Kristian overbragte den personlig da de var her sammen med Kirsten og Mogens og vi havde en meget dejlig aften sammen, det er jo dejligt at være sammen med familien.

Jeg var inde ved Sinne i lørdags, hun havde det rigtig godt, hun er begyndt på et daghjem, hun skal være der tirsdag og torsdag, hun bliver hentet og kørt hjem igen det er henne hvor hun i sin tid gik hen og spiste, så jeg tror hun er glad for det, men hun har svært ved at huske hvad dag det er, så vi har aftalt at jeg ringer til hende de dage det drejer sig om.

Jeg rejser på en bridgetur til Gaslar i påske, vi skal med bus og rejser Skærtorsdag og kommer hjem 2. påskedag, så jeg håber som alle andre om godt vejr med sol og varme.

Nu de kærligste hilsner

Edith

Vejle Langfredag 29/3 02

Kære alle!

Det er så bog nr 22, tak til Kristian, der har købt bogen denne gang, måske bliver det den sidste, vi skriver ikke så lange epistler mere. Edel fik den gamle bog med hjem den 16 marts, da havde jeg familiebesøg, vi var 6 til kaffe og 8 til middag, det vil sige vi jyske søskende, og det klarede jeg gamle kone meget godt med god hjælp af gæsterne.

Jeg var oppe ved Jens’s grav den 23/3 med påskeliljer og hyacinter, der lå 2 pæne bundne buketter, Jutta holder det pænt, jeg satte mine blomster i vand, Jutta sagde de var bundfrosne, da hun kom.

Selvom nattefrosten har fortsat, så har det rigtignok været flot vejr i de første påskedage, og meteorologerne lover det fortsætter en uges tid endnu, så Edith får da sit ønske om godt vejr opfyldt, så det er om at nyde det, vi kan jo ikke forvente vinteren helt har sluppet sit tag.

I morgen påskelørdag vil Ove køre på kirkegården i Ø. Snede, så bogen slipper for at komme i postens klør, den fik list skrammer på sin første tur, begge bøger tittede frem, da jeg samlede dem op på gulvet, de fleste af husene her i nr 10 har også fået opsat en postkasse, men det har jeg nu ikke tæmkt mig at imvestere i, men forsendelserne lider ofte overlast på det sidste, om så postbudene har fået mere travlt, eller er blevet mere sjuskede.

Jeg var på besøg hos Jutta i går skærtorsdag, det er 3 gang, hun har indrettet sig pænt, hun flyttede ind i en helt nyt renoveret 2 værelses lejlighed på Parkvej 5 II i Vejle og hedder Jutta Sandberg, at hun sådan helt har affundet sig med at være alene vil jeg ikke sige, hvis jeg bare havde måttet beholde missen sagde hun. Men hendes storesøster bor på Gl Havn, og bus 1 går lige fra Østerbo og dertil, 2 yngre søstre med deres mænd bor i huse i Bredballe.

Endnu har hun ikke besøgt mig, hun er ikke meget for at køre i busser, men det er da en billig fornøjelse, hvis man kan kalde det for en fornøjelse, det syntes jeg bestemt ikke det er, ofte er de overfyldte, og i dag er det bestemt en undtagelse at nogen rejser sig for en gammel kone, der har svært ved at holde sig fast.

Det må vist være nok for denne gang.

De kærligste hilsner

fra Astrid og Balou.

Fredericia den 6. april 2002

Kære alle.

Tak for jeres indlæg i “de tolv” og en særlig tak til Kristian for den nye bog, så vi kan fortsætte traditionen med at holde kontakt gennem vores fælles vandrebog.

Vi synes, at vi har haft en særlig dejlig påske i år, ikke alene har vejret været bedre end sædvanligt for påskevejr, men vi har også haft godt samvær med en stor del af familien og haft mange gode oplevelser.

De to første påskedage var vi i København, først hos Bodil og Stig og dernæst hos Ellen og Hans Jørgen. Den første dag havde vi en dejlig tur rundt i Nordsjælland og besøgte bl.a. Farum, Sandholm, Bodils skoler og Kronborg. Skærtorsdag viste Ellen og Hans Jørgen nogle af det gamle Københavns seværdigheder bl.a. Botanisk Have, Kongens Have, Københavns nye “havnefront”, og fra toppen af det hus, hvor Ellen nu arbejder, kunne vi overskue næsten hele den indre by.

Påskelørdag besøgte vi sammen med Gerda og Astrid kirkegårdene i Øster Snede og Vejle Søndermark. Om aftenen var vi til en sen, men meget festlig påskegudstjeneste. 2. Påskedag var vi sammen med Gerda på påskebesøg ved vort gamle hjem i Sellerup skov, hvor vi nød de kendte og elskede steder.

Desværre skal I ikke regne med at blive indbudt til min fødselsdag den 20. april. Vi vil koncentrere os om at fejre Sannes konfirmation den 21. april og Loas konfirmation den 28. april. Til gengæld planlægger vi at invitere jer til en lille fest den 10. aug. sammen med ægtefæller samt enkelte andre – samt vores egen store flok. Vi har bestilt plads på “Trinity” i Snoghøj, så i bedes venligst reservere dagen.

I forbindelse med påskens herligheder må jeg da ikke glemme Påskedag, hvor vi fastholdt traditionen med at invitere alle vore egne til påskefest med jagt på æg og harer i haven. I år måtte vi dig undvære dem, der bor hinsides Storebælt; men vi havde alligevel en dejlig dag sammen med “jyder” og “fynboere”.

Igen i år er jeg kommet til at lægge kartoflerne for tidligt, så jeg må om aftenen ud for at beskytte dem mod frost og kulde.

Stig var så venlig at give mig to billetter til Vejles fodboldkamp mod Brøndby i morgen. Den ene har jeg givet Gunnar, så sparer jeg porto til “de 12”.

Til slut de kærligste hilsener i håb om mere fredlige forhold – også i Israel og Palæstina

Anna og Ove

Gjern den 19-4-02

Kære alle!

Tak for indlægene i de “tolv” jeg synes det er et godt bindeled imellem os.

I søndags var vi til Natasjas 6 års fødselsdag i Ikast, de har været ved at bygge lidt om, sådan at børnene alle tre har fået deres eget værelse, det er de alle tre meget glade for. Natasja skal jo begynde i børnehaveklassen til August. Og på fredag skal Daniel konfirmeres, somme tider kan man ikke forstå hvor alle de år er blevet af, men vi glæder os meget til at være med, der er jo ikke plads til alle gæsterne i Skannerup kirke, men vi er heldige og er inviteret med til det hele, festen skal være på ålekroen i Svejbæk, nu har de fået en hundehvalp på Herredsvej igen, og dem i Ikast har overtaget deres kanin.

Jeg er så småt begyndt i haven selvom der er koldt og jorden er tør, faktisk tror jeg ikke der er meget grøde i jorden.

Vi regner med at komme til Mørkholt i uge 30. Forinden er det meningen at vi skal en tur til Norge med Y’s Mens cluben, vi har en venskabsclub i Bergen.

Desværre er min computer gået i stykker, så jeg må klare mig uden den.

Vi hjælper stadig i Kirkens Korshær i Silkeborg og Genbrugsbutikken i Gjern så vi har såmænd tiden fyldt godt ud på vores gamle dage.

Ja man kunne godt ønske at Israelerne ikke følte at det er nødvendig at bruge så hårde metoder.

Til sidst mange kærlige hilsner

Grethe og Gunnar

Brædstrup d. 23-5-02

Kære alle!

Tak for indlæg og for den nye bog til Kristian, jeg synes nu Astrid er lidt pessimistisk, når hun tror det her kan blive den sidste bog vi skriver i, vi er da trods alt endnu 8 nulevende søskende, og nu kan vi jo se at den ældste nærmer sig de 90 år, ja i dette år 2002 er der så tre der kan fejre rund fødselsdag ja Ove har jo rundet men også varslet at vi mødes på Trinity den 10. august og det glæder vi os da til, det er meget festlig når vi kan samles, så bliver Kristian 80 år den 30 juni og Sinne 90, den 19 august, så må vi jo se om vi bliver inviteret, jeg må sige jeg var meget glad for at jeg fik taget mig sammen til at fejre de 70 år på Lystruphave, jeg synes det var en dejlig dag også alle billeder og minder derfra.

Jeg talte med Gunnar i telefonen tirsdag aften, han skal jo på Skejby Sygehus, den 10 juni for at få forbedret passagen til hjertet, de har jo planlagt en tur til Norge med “Y’s Mens klub”, det var han jo spændt på, om han kunne blive klar til, men ville da kun med hvis det var forsvarligt.

Jeg regner med jeg vil invitere mine naboer her på Ehlersvej + flere til min fødselsdag, jeg snød dem jo da jeg blev 70 år, og den 18 juni skal jeg til Kolding og have en knogle scanning, Lars har lovet at tage en fridag og køre for mig, for 4 år siden tog jeg med rutebil og tog, det var lidt besværlig, en lang vej jeg skulle gå og dårlige forbindelser.

Fra den 20 – 23 juni har jeg meldt mig på en Kredstur til Hotel “Stella Maris” i Svendborg, den ene dag skal vi på en heldags tur 7.30 afgang til Spodsbjerg – Knuthenborg i Maribo og spise, videre over Farøbroen til Møns Klint og godset “Liselund” middag, Skovriddergården i Nakskov sejle fra Tårs kl 20, hjemme til aftenskaffe kl 21.

Kærlig hilsen fra Edel

Kbhn. d. 26.06.02

Kære alle!

Da Sinne ikke selv kan se at skrive i “de tolv”, har jeg lovet at skrive for hende og sende de kærligste hilsner til alle.

Edith

Fasters Hus”  

14-7-2002

Kære alle!

ja så er bogen kommet på besøg i Fasters Hus, her er dejligt, Rasmus er her også da han maler huset for mig, han vil jo gerne tjene en ekstra skilling, og jeg tør ikke selv kravle op, så vi hjælpes ad. Jan og Sussi har boet her nogle dage, men idag er de startet på deres ferie, de sejler jo som sædvanlig hundene elsker at sejle.

Alting vokser så enorm, Vagn plantede i 1972 sit eget egetræ, nu er det så kæmpestort at vi er nødt til at fælde det tager alt næringen fra græsplænen og aftensolen, men det gør ondt at fjerne det, ligeledes plantede han et grantræ, efter Louise højde da hun var 1½ år vores juletræ med lys, nu er det 20 meter højt, så det vil give både lys og luft når de fældes.

Oluf i Vejle skal igennem en meget kompliceret operation d. 22-7 i Kolding, han har to store udposninger på Hovedpulsåren – så vi er meget nervøse for den store operation – Oluf er lige fyldt 79 år.

ja vi er snart oppe i årene allesammen Kristian rundede jo også de 80 år og nu snart faster Sinne de 90 år, hun er ind imellem ret så frisk, hvordan er Poul stadig væk levende?

jeg har endnu ikke været i vandet her i Gilleleje er der bare 16 grader det synes jeg er lidt for koldt; så jeg venter et par dage endnu – jeg vil ønske alle en dejlig sommer og sender de kærligste hilsner til alle

fra Joan

Andkær 17-8-02

Kære alle.

Mange tak for jeres breve, og tak Kristian der gav os den nye bog.

Og stor tak til jer alle i Næstved for en festlig dag til din 80 års dag Kristian, i Kirstens og Mogens’s dejlige hjem så dejligt at samles med jer alle. Også tak til Anna, Ove og hele familien for jeres festdag, et pragtfuldt sted på en strålende sommerdag, festligt og dejligt, i morgen er det så Sinnes 90 års vi fejrer, bliver nok også en dejlig dag, håber meget det ikke bliver for strengt for Sinne.

Også fest i Vejle i denne tid, da det i går var 675 år siden Vejle fik købstadsrettigheder, i den anledning var der bundet flag i møllens vinger som alle nok ved er det Byens vartegn. I går var det også 70 år siden det første stykke legetøj i træ blev sendt på gaden af Lego også det blev fejret, ingen havde nok kunnet forestillet sig det blev så stort, Billund lufthavn vel også opstået på grund af Lego.

Også i vores nærmeste familie har der været runde dage Erling 50 10/4, Jan Harry 30 23/6 og Vidar 60 år 10/7.

Har måske haft bogen for længe men vil tage den med til Kristian i morgen, måske første gang jeg giver ham den personligt.

Kan køre med Anna og Ove i morgen tak for det, på glædeligt gensyn til jer alle.

Er ved at få nyt tag på huset, med den varme der er for tiden kan det nok være lidt drøjt for Klaus der lægger det på, heller ikke sjovt mens det står på giver jo en del rod og tager sin tid.

Fortsat god sommer til jer alle, tragisk sommer for de mange i syd Europa med de store oversvømmelser.

Kærlig hilsen Gerda

Næstved d 7/9, 02

Kære alle!

Tak for indlæg i vandrebogen.

Tak for sidst til Sinne, det var en fin 90 års fødselsdag du holdt for os. Og tak for samværet til dig og den øvrige familie, det var nogle hyggelige timer vi havde sammen.

Nu varer det ikke længe før vores mark er byggemodnet, i disse dage er det beplantningerne der går ud over, og i næste månde rydder de bygningerne.

Ellers har jeg ikke meget nyt at fortælle.

Karen var til kontrol på sygehuset i dag, men lægen var tilfreds med testen, så vi kunne køre lettet hjem.

Mange kærlige hilsener

fra Karen og Kristian

Næstved d. 8.10.02

Kære alle!

først tak for brevene i “de tolv”.

Så er som I nok alle ved kommet her ned på plejehjemmet “Solgaven”, det er gået bedre meget bedre, end jeg havde turde håbe på, Sinne har fået en meget hyggelig stue, jeg synes hun har fået mange af sine pæne møbler med sig. Hun befinder sig tilsyneladende meget godt, personalet er meget søde ved hende, og nu bliver hun vasket hver dag og får bad en gang om ugen.

Sinne er ikke så forvirret som hun var hjemme ved sig selv, jeg tror hun føler sig meget tryg derude. Hun opholder sig også meget sammen med de øvrige beboer på afd.

Sinnes lejlighed er sagt op til 15. december, og skal være tømt den 1. december.

Det er Sinnes ønske at vi skal dele det der er tilbage i lejligheden, men det må vi jo tale om.

Sinne har skrevet nogle enkle ting om til nogen af os, det brev har jeg.

Så ikke mere om det men tak til Kristian for “frakken” til “de tolv”, det er en god ide

Nu de kærligste hilsner til alle

Edith

Vejle 29/10 – 2002

Kære alle!

Tak for brevene, denne gang kom bogen hertil i god behold, takket være en god indpakning. Nu må jeg så se at få skrevet i den, så den akn afleveres til Ove i morgen, da er det Hans’s 88 års fødselsdag, Ove kommer her kl 9 for at køre på kirkegården, Anna kommer ikke med, hun havde andet at gøre, det er ellers hende, der bedst kan arrangere blomsterne, men så må vi andre jo gøre os umage.

Farbror Kristens gård har fået en eller anden diplom, for fin istandsættelse, jeg glemte at klippe det ud, jeg har været nede i kælderen og rode i gamle aviser, men kunne ikke finde det.

Ja, i sommer har der været mange familiefester som beskrevet. Den 8 sept. fejrede Ole sin 50 års dag i Strib forsamlingshus. Vi var ca 65 personer, kokken fra kulturværket i Vejle stod for menuen, og den var alsidig. Ole havde lejet et skib, hvor der var plads til 40 ad gangen, første hold sejlede på Lillebælt fra ca. 14-16, næste hold så derefter i det skønneste vejr. Skibet kom fra Middelfart og kostede 700 kr i timen, det var på grund af den nærliggende havn, festen blev holdt i Strib.

Ole har frabedt sig gaver, men gerne en kage til kaffen, så der var mange forskellige slags til kaffens “ta’ selv bord”. Eller også frembringe en eller anden form for underholdning, og det var der en del der gjorde, Lars spillede et stykke af Mozart og Ove holdt tale.

Ole havde ikke kunnet overtale Jørgen til at være med, men Else var der. Poul er der ikke de store ændringer med, de mener han forstår det meste af hvad de siger til ham, og er tilfreds med plejen.

Min nabo sygehjælper og bedstemor, har haft kælderrummet fuld af store slanger, jeg vidste godt hun havde varaner i haven, hun har også fortalt, de blev fodret med rotteunger, men at hun selv avlede rotterne, også i kælderen, for det skulle slangerne også fodres med, anede vi omkringboende intet om. Det var Tv. folk, der meldte det til politiet, da de skulle have adgang til kælderen for at lægge kabler.

Til slut de kærligste hilsner fra Astrid og Balou.

Fredericia, den 18/11 – 02

Kære allesammen.

Mange tak for godt samvær i sommerens løb, det gav gode oplevelser.

Også mange tak for godt samarbejde i Sinnes lejlighed den 9. nov, da vi i et godt fællesskab fik delt hendes mange gode ting.

En særlig tak til de unge mennesker for deres store hjælpsomhed. Det var rart at se, at de havde både håndelag og kræfter foruden den gode vilje. En særlig stor tak til Lars og Erling, fordi de sørgede for transport på bedste vis til alle vi jyder. De var virkeligt hjælpsomme, de bar det hele ind, samlede bordet og stillede det op. Tak.

Det er dejligt, at Sinne er så glad for at være på “Solgaven”. Hun har vist fået mange nye venner der. En rigtig stor tak til Edith for hendes store arbejde og omsorg for vor kære “storesøster”.

Det var nok vemodigt at tømme hendes lejlighed, men alligevel ikke så hårdt som ved Hans og Jens. For Sinne har vi stadig iblandt os.

Til lykke til Gerda med både nyt tag og nye vinduer. Huset er blevet så flot.

I den forløbne week-end har vi været i Odense fra lørdag eftermiddag til søndag middag for at være sammen med Loa og Esben. Kristine og Martin passer dem ellers, mens deres forældre holder ferie i Madrid. Men de kunne ikke lørdag aften og nat, for da holdt de fest med deres venner. Men vi havde det hyggeligt og fik spillet noget “Matador”.

Juleaften skal vi igen fejre hos Bodil og Stig sammen med hele vor nærmeste familie.

Med ønsket om at den kommende jul må bringe fred til vor urolige jord sendes I vore kærligste hilsener

Anna og Ove

Gjern 19-11-02

Kære alle!

Tak for breve i mappen og for godt samvær i sommeren, der vist snart er forbi, jeg synes ligesom Ove at det er rart vi kan have det godt sammen såvel i fest som alvor.

Her er alt vel, vi har det godt og kan passe vores daglige dont, vi har stadig et lille djop i Kirkens Korshær, og i genbrugsbutikken. Jeg tror aldrig vi har været til så mange runde fødselsdage blandt familie og venner som i år, men når vore børn og svigerbørn runder de 40, så må vi vel acceptere at vi er ved at være gamle.

Men vi er glade for at være til fest, og glade for at vi har en stor familie og mange venner. Den 29. december skal vi til Hobro til min svogers 70 års fødselsdag, det er mindst 12 gang i år vi er inviteret til rund fødselsdag. Men vi er da glade for at der ind imellem, bliver tid til at passe vore børnebørn, nu er der jo kun Oliver der ikke går i skole. Daniel har efter skoletid travlt med at pelse mink, så tjener han jo en lille skilling ved det.

Jeg synes det er betænkelig med den uro og terror ude i verden, jeg har nok ingen løsning, men jeg tror på at vold avler vold, uanset om det kommer fra Amerikanerne, Israelerne eller Araberne.

Til slut mange kærlige hilsner

fra Grethe og Gunnar

P.S. Jeg kom til at springe 2 sider over, jeg ved ikke om du Edel evt kan skrive på dem

Brædstrup den 30 dec 2002

Kære alle!

Allerførst mange tak for meget godt samvær, i året der nu snart rinder ud, også tak til julegæsterne for besøget, jeg synes det har været en rigtig dejlig jul, Sinne og Edith kom jo lørdagen før jul og kørte hjem lørdagen efter, Lars hentede Astrid og Balou om Søndagen før jul, de kørte så med Ole og Jane til Vejle efter julekålen 1ste juledag. 2 juledag kom familien fra Randers, desværre havde Isabella det rigtig dårligt og havde over 39 i feber, men da hun fik en kæmpe tiger af Lars livede hun da op igen, hun kunne ikke spise noget for halsen var så hævet, men jeg ringede lige til Hanne, nu var hun da frisk igen, men så er Rebecca bleven syg, og hun skulle ellers til Ålborg og fejre nytår med en veninde, det var et maveonde, så hun håbede vist at kunne være frisk i morgen.

I dag havde jeg så inviteret min nabo Ebba over og hjælpe med at spise det sidste julekål med stribet kogt flæsk og Ris a la mande. Hanne m familie har solgt deres ejerlejlighed og købt en stor Træhus med jordvarme stor grund og lille skov, de flyttede ind i lørdags, de trængte også til at få lidt mere plads, huset ligger i udkanten af Randers – Over-Romalt – med smuk udsigt.

Lars begyndte i sommer at gå med aviser står op kl 4. og er så færdig ved 6 tiden i god tid før han skal på arbejde og så er han i gang med en 2 årig kursus i Master Kryptologi, han skal til eksamen her i januar og afslutter så, jeg tror det er i juni, så han har lidt travlt for tiden

Nu vil jeg så ønske jer alle en rigtig godt nytår

Kærlig hilsen fra Edel

Hvidovre 8-1-2003.

Kære alle.

undskyld jeg er kommet et blad for lang frem i bogen, men jeg vil ønske alle et rigtigt godt nytår på en meget kold vinterdag med -8 grader men meget smuk dag, vi har haft en dejlig jul allesammen i søndags var det Jans fødselsdag da gik vi tur på isen på Furesøen med hundene, der var utrolig mange mennesker ude på skøjter, ja så har vi igen taget hul på et nyt år hvad mon det gemmer til os? d. 14-1 denne md. er det så 20 år siden Vagn døde, ikke til at fatte at det er så længe siden, jeg synes det er meget tæt på endnu, godt Sinne og Edith var tilbage på Sjælland inden vinteren nåede os, jeg var en tur i Vejle i dec. da min Svoger Egon fyldte 70 år det er Lises mand, de har solgt deres hus i Mølholm og er flyttet til Jelling i noget olle kolle på andelsbetingelse ganske dejligt, og de er allerede faldet godt til, der er også dejlige omgivelser ned til Fårup sø, Jelling er også blevet en ret så stor by. Tillykke med det nye tag Gerda Emely og Oluf, havde fortalt om det og syntes det var så flot, men Gerda det er da også flot du klarer dig så godt, (hvem har du til at kaste sne).

Rasmus er til eksamen pt, han har et godt studenter arbejde på BT og han siger ofte – Morfar betalte for at komme til fodbold, men jeg får penge for det, han er lidt af en sports”idiot” nå godt de har nogle gode interesser, endnu engang undskyld for min forseelse

de kærligste hilsner til alle fra Joan

NB hilsen fra Vejlsøvej

Andkær d. 28-1-03

Kære alle.

Tak for breve og festligt samvær i 2002.

Har med vilje haft bogen ca 3 uger nu vi er så få desværre er det vel i orden.

Så måtte Poul også af sted har jo også været et langt sygeleje. Joan skriver at det den 14-1 var 20 år siden Vagn døde, den 15-1 var det 2 år siden Jens døde, og nu d. 31/1 59 år siden vores Far døde, og den 3/2 Hans’s dødsdag; det værste ved at blive gammel er de tomme pladser, men de gode minder har vi jo.

Alle siger huset her er blevet så pænt, men det bedste er jo at have fået et tæt og godt isoleret tag, Birgit var hjemme i de kolde dage og sov ovenpå, så hun kunne mærke det, vi er jo også glade for vinduerne men ikke så tiltrængt.

Joan har valgt Gunnars eksempel og sprunget et blad over, så dem benytter jeg.

Haven (hvid julesne også store hvide knopper) er snart gul af erantis så er min have det kønneste den bliver, når ukrudtet ikke ses, desværre er kræfterne ikke til at holde haven har jo aldrig været vores stærke side, men vi nyder den alligevel og er trofast med bær og blomster, Anker sagde altid vi skal ikke leve af den.

Kristin og Jan Harry har købt hus, og flytter i week-end havde billede med sidst de var hjemme, ser dejligt ud, så kan Bodil besøge dem, nu bor de i Oslo 4 etage uden elevator, mener dog de fik langt over 1 million da de solgte lejligheden.

Håber meget I alle har det godt

Kærligste hilsner og tanker Gerda

NB. Alt 30/1 dækket af sne, betaler 330 kr om året for sneservice, de ryddet fint ned til bagdøren.

Næstved d. 9/3-03

Kære alle!

Tak for jeres breve og indlæg.

Det er et halvt år siden jeg sidst har skrevet i bogen, og det er vel heller ingen grund til, at det skal gå hurtigere.

Ja den gamle fabrik er nu væk og første etape er klar til indflytning d. 1/5-03, anden etape, det er 2 etages, skal påbegyndes til august og fuldt udbygget bliver der over 40 lejligheder.

Andreas bor i Malmø på andet år, Kristoffer går i 3g, Frederik er ansat i en biograf for tiden, så nu må tiden vise, om han vil til at læse i det næste skoleår.

Ruth bor på Herlufsholm plejehjem og har det meget godt.

Rigmor bor i sin store lejlighed endnu, og hun har det rigtig skidt, men hun er ikke meget for at flytte, men det bliver hun nok nødt til.

Jeg har gravet, eller rettere Mogens har fræset et stykke af vor egen have op, hvor vi nu skal have urtehave, og det er nok også bedst sådan. Vi har det godt, men vi længes efter sol og forår. I Aarhus og på Edith Rodesvej har de det også godt.

Mange kærlige hilsener fra os i Næstved

Karen og Kristian

Næstved d. 5.4.03

Kære alle!

Først mange tak for indlæggene i “de tolv”.

Jeg sidder i toget på vej til Fredericia, så jeg kan aflevere bogen til Astrid, men det er nu ikke den bedste, og mest stille skriveplads, så jeg må vist fatte mig i korthed, jeg kan jo også fortælle sidste nyt, når vi ses.

De kærligste hilsner til alle Edith

Jeg har vedlagt et avisudklip om Solgaven i bogen

Vejle 18 april 2003

Kære alle.

Tak for jeres indlæg.

Jeg må have skrevet i den nu i aften, så jeg kan aflevere den til Ove, der kommer her i morgen påskelørdag, for at køre på kirkegården i Ø. Snede, ja, jeg forventer da også Anna er med.

Anna holdt alletiders fødselsdag i anledning af 75 årsdagen, hvilket var grunden til Edith togrejse, Kristian og Karen havde alligevel ikke mod til at være med.

Jeg var oppe ved Jens’s grav i dag, det var ellers meningen det skulle have været onsdag, men de “tavse” påskeliljer jeg havde købt, ville ikke springe ud, og det gjorde de slet ikke, men i går Skærtorsdag var jeg hos Helga Berntsen, og fik så nogle af hendes friske, hun har i hvert fald også mange, Marie Udengård var der også, vi sad på terrassen og spiste middagsmaden, vejret var pragtfuld, senere tog vi eftermiddagskaffen med ned til fjorden, of sad ved et bord dernede og nød varmen og det solrige vejr, ja det har været flot påskevejr, men knap så lun i dag langfredag, selvom solen har skinnet hele dagen, så de mange små påskelam ikke skulle fryse, der er mange får heromkring, lammene var allesammen sorte, selvom moderfårene ikke var det, men det har måske været vædderen.

Lars kommer v. 17 tiden i morgen og henter Balou og mig til Brædstrup. Hanne med familie ville komme påskedag. Rebecca skulle være kommet hjem onsdag efter 8 ugers rejse med efterskolen til Thailand, Australien og New Zealand, så hun er forhåbentlig hjemme igen i god behold.

Ole har lånt mig en del af Ingers efterladte beretninger bl.a. om tiden lige efter krigen i et krigshærget Norge, og også flere breve fra Mor i 50erne, de måtte gå med en omgang.

De kærligste hilsner fra Astrid.

Fredericia, den 6. maj 03

Kære alle!

Mange tak for jeres indlæg i “de tolv” og for hilsener, gaver og godt fællesskab ved vore fødselsdage i april. Ja, egentligt samvær var der jo da kun ved Annas fødselsdag.

De seneste dage har virkelig sat gang i havens afgrøder og da ikke mindst græsplænen. Men også i køkkenhaven er der gang i planterne, især i salat, spinat og kartofler.

Af vore børn, svigerbørn og børnebørn fik vi til vore fødselsdage et gavekort på 3 døgns ophold og forplejning på Sallingsund Færgegård samt et billede af dem alle. Så nu glæder vi os til en lille ferie på det skønne Mors fra den 12-15 juni. Vi regner også med en lille tur til Fur, hvor vi aldrig har været.

Men allerede den 24. maj tager vi en tur til Nordjylland, idet jeg er inviteret til 40-års jubilæumsfest hos en årgang fra Nibe skole. Anna tager med, og vi benytter lejligheden til at besøge familie og gamle venner undervejs.

Ja, så har vi igen haft lejlighed til at fejre 4. og 5. maj. Den smukke skik med lys i vinduerne den 4. maj er nok i tilbagegang; men lige i vores kvarter er mange nu stadigvæk trofaste.

I søndags var vi da også mange samlet ved mindestenen for de faldne ved banegården. Det var festligt med musik, sang, nedlæggelse af kranse og blomster samt mindetaler.

I aftes havde vi så ved vort Y-Mens møde besøg af en gammel dame, der er enke efter en modstandsmand og KZ-fange. Det var gribende at høre om, hvordan hans prøvelser havde påvirket hele familiens liv. Børnene – 5 drenge – anede længe intet om faderens fortid. Men da en af drengene i 12-års alderen kom hjem fra skolen og fortalte, hvad han havde hørt om KZ-lejre, havde faderen stille sagt, at et sådant sted havde han også været.

Det havde været en befrielse for ham, og siden var han meget benyttet til at fortælle om sine oplevelser i foreninger og skoler.

Anna har i den sidste tid haft travlt med at arrangere en konference for alle menetter i Danmark, som skal afholdes her i Fredericia i weekenden 10-11 maj. Da hun i år er præsident for Fredericiaklubben er meget arbejde overladt til hende. Forhåbentlig bliver det et vellykket arrangement.

Tak til Ole, fordi du har medsendt mors breve til Inger. Vi har læst dem med stor interesse.

Til slut de kærligste hilsener til jer alle

Anna og Ove

Gjern 19-5-03

Kære alle!

Tak for brevene i “de tolv”, og for samvær, ikke mindst Annas fødselsdag, jeg håber i vil sætte et kryds i kalenderen den 11. oktober, det gælder også børnene og de unge.

Her er i Gjern går livet sin vante gang, børnebørnene vokser jo også til, og har travlt med deres forskellige gøremål, vi er altid glade når de kigger ind, det er rart at Herredsvejen ikke er så langt væk, sidste weekend var dem fra Ikast på ferie her.

Vi er begyndt at se afgrøderner titter frem i haven, men det er noget koldt her i maj, og ukrudt gror bedre i kulde end gulerødder men det kommer jo nok altsammen.

Vi har ikke så mange rejseplaner for sommeren, men vi har lejet en hytte på Mørkholt i uge 30, da er familien velkommen der, og de andre uger er i velkommen på Karolinelundsvej.

Nogle af vore venner er blevet soldaterhjemsleder i Kosovo, vi hører ret ofte fra dem, det er jo så let med E-mail at man kan skrive til flere på en gang, og det er interessant at høre om hvad der foregår, men de har ikke megen tror på at de forskellige folkeslag kan lære at tilgive. Vi må sige at det er en urolig verden vores ungdom skal vokse op i. Jeg tror nu ikke problemerne kan løses med militærmagt.

Karsten har jo fri fra studierne og er blevet post et halv års tid, men desværre har han fået en fibersprængning så han er sygemeldt

Kærlig hilsen

Grethe og Gunnar

Brædstrup den 9-7-03

Kære alle!

Mange tak for jeres indlæg i de “tolv” bogen har holdt en lille ferie her, men jeg synes det var praktisk, så kunne I få en lille hilsen fra Sinne, der har svært ved at skrive, på grund af hun ser så dårligt. Sinne og Edith kørte til Næstved i går, efter at de havde været her en uge på ferie, men det gik godt og det var dejligt at have besøg af dem, men Sinnes kræfter er meget små, men hun er jo så elskelig og sød at være sammen med.

Den 17 juli kommer kusine Birgit så på en lille ferie her, vi regner med at besøge Hanne med familie i Randers en af dagene, Lars er jo flink til at fragte os rundt.

Nu glæder vi os så til at mødes hos Kirsten og Mogens for at fejre Karens 80 års fødselsdag den 26 juli, det lader til vi møder fuldtallig op her fra Jylland.

Nu fik jeg lige besøg af Bodil og Birgit der fortalte at svigermor kom hjem fra sygehuset tirsdag den 15 juli, i dag har hun været der i 4 uger, det viste sig at hun var total udtørret, på grund af væske mangel vi har ikke kunne overtale hende til at drikke mere, men nu er hun ret frisk igen.

Nu da jeg har ringet til Joan om hun kom til Karens fødselsdag og hun sagde ja, venter jeg så og tager bogen med over til hende den 26 juli.

De kærligste hilsner fra Edel

en stor hilsen til jer alle fra Sinne

Hvidovre 12-8-

Kære alle!

tak for sidst, vi havde en dejlig dag i Næstved, og et stor tak til Karen og Kristian, ja også til Kirsten og Mogens som jo også var med til at gøre dagen festlig.

Puha hvor er det varmt, det er nu ligesom lidt for meget, jeg håber da ikke at det bliver så hedt på lørdag, da skal vi jo have bryllup for Mia, så det bliver jo spændende, ceremonien skal også foregå på katolsk, da Antony er katolik vi skal være 100 mennesker til en reception på Langelinie, og 70 til middag i den “gamle Dok”, hvortil vi skal sejle fra Langelinie, det lyder meget spændende, jeg har haft en dejlig sommer i “Fasters Hus” jeg håber vi ses igen til oktober.

de kærligste hilsner fra Joan

Andkær 4-9-2003

Kære allesammen.

Også jeg vil gerne igen sige tak til Karen, Kristian, Kirsten, Mogens og Jens Peter med familie for den dejlige fest og samvær i de hyggelige omgivelser. Ogsp tak til Ole der sendte sin mors breve med, dejligt at få lov at læse dem kaldte minderne frem, men må have været strengt for Inger at være syg med 3 små, men hun vidste jo de var i gode hænder.

Jeg glæder mig jo til at jeg skal være Oldemor og Birgit Farmor, det har Sinne også fået fat på, tiden er sat til midt i oktober. Da er vi jo alle inviteret til Gunnars fest tak for det flot af jer, møder nok talrigt op herfra, også Birgit og Bodil der vil så gerne med til familiefester selvom det er ved tiden da, men den lille kommer jo når tid er, Else der var forlovet med Harry er lige blevet Mormor til lille Nicolaj født 8/8 han lod vente på sig godt 2 uger, jeg har fået et billede af ham, køn lille dreng og ser meget vågen og kvik ud.

Mine gode jævnaldrende naboer er desværre flyttet eller også er de ikke mere, er skiftet ud med unge som jeg heldigvis har det godt med, var inviteret til lille Smillas 1 års fødselsdag som de gjorde meget ud af.

Var også inviteret til Marys fødselsdag til middag i haven i det pragtfulde vejr, Astrid og mig kørte med Oves selvom det var aften rendte den lille Karl rundt med bar overkrop, også dejligt at være med til TAK.

Har fået foræret en dejlig otium stol med fin velour betræk passer i farve her til, har fået den fra Pia hendes Mormor er død, så hende og Erling kom med den støtter ryggen godt.

En varm og dejlig sommer er slut, I ønskes alle et godt efterår.

Kærlig hilsen Gerda.

Næstved d. 3/11-03

Kære alle!

Tak for jeres indlæg i de 12. Her går det som det kan, vi må ta en dag af gangen, så det går nok.

Vores have er jo arealt set nede på en størrelse vi bedre kan overse. Der går jo nogen tid inden alle bladene er faldet ned.

På fredag fylder Kristoffer 20 år, han skal ind som soldat i februar og han skal til Holstebro. Frederik læser i Aarhus og Andreas studerer i Malmø.

Kirsten og Mogens bor jo stadig på Edith Rodesvej.

Jeg vil slutte med at sende jer alle de kærligste hilsener

Karen og Kristian

Næstved 15.12.03

Kære alle!

Tak for indlæggene i “de tolv”. Nu er det vist på tide at få den sendt inden juletravlheden på posthusene sætter ind.

Her står alt vel til, jeg var til atten års fødselsdag i Birkerød i lørdag, det var Martin, der så blev myndig, i dag skulle han så op til køreprøve, men jeg er da sikker på, at han består, men man ved aldrig.

Jeg var oppe ved Sinne i går, hun lå og sov, og sagde hun var oldgammel, men så kom hun da på højkant og vi fik serveret kaffe, så gik det jo helt godt alligevel.

Juleaften er jeg inviteret til at komme op og spise med på Solgaven, det starter allerede kl. 16.15, så jeg kommer nok tidlig hjem.

1. Juledag skal jeg ud til Kirsten og Mogens til julefrokost, det plejer at være meget festlig og mange mennesker.

Nu må jeg vist slutte for denne gang og sender de kærligste hilsner til alle

Edith

Fredag d. 23 jan 04.

Kære alle!

Ja, så må jeg se at få skrevet i bogen, Ove og Anna har meldt deres ankomst med mad til Balou, på vej op til Jespers fødselsdag, føret er ikke alt for godt med sludbyger og omkring nul grader, men det må man jo forvente på denne årstid, Balou nærmer sig 10 år, og har noget gigt, han kan ikke lide kulden vil gerne hurtig hjem igen.

Jeg er så blevet 80 år, og alderen og gigten kan mærkes, jeg går med rollator, og den er til stor hjælp, jeg lader hunden løbe løs, selvom det er forbudt på terrænnet her, men ingen har endnu beklaget sig over det, vi tager en dag af gangen. Folk er også blevet mere behjælpsomme over for mig gamle kone, især i bussen, og det er jeg da taknemmelig for, det kan godt knibe at få den ud og ind.

Edels svigermor døde 2/1 98 år gammel og blev begravet den 11/1, der blev lagt en buket til 100 kr, og skrevet fra Edels søskende, men det vil jeg gerne betale så det skal I ikke tage jer af, jeg er jo den der er kommet der mest, og vi syntes det så pænere ud end bare nogen af os.

Jeg fik en del gaver til min fødselsdag flere end forventet, fra næste generation, og dem var jeg glad for, skulle jeg have glemt at sige tak til nogle, så være det hermed gjort.

Fra søskende fik jeg “Ulvens Folk”. En bog på 515 sider, jeg har ikke fået den læst endnu, men jeg glæder mig til at læse sådan en ny og spændende bog, der handler om Amerika for 14.000 år siden, der fulgte også penge med, for dem købte jeg mig en lang ulden halstørklæde.

De kærligste hilsner

fra Astrid

Fredericia, den 8/2-04

Kære allesammen.

Mange tak for jeres indlæg i “de tolv” og for alle jeres julebreve.

Det er dejligt, at vi nu er ovre den mørkeste tid, og at det går mod forår og sommer. Erantis og vintergækker har for længst vist sig som forårsbebudere, og dagen er allerede tiltaget med 2 timer og 7 minutter, så det kan godt mærkes. Vi hører jo, at Edith ikke vil afvente forår og sol her, men er rejst på en tre ugers ferie til det varme Australien.

Nogle af jer har nok hørt, at Stig har fået ny stilling som direktør for sit gamle firma i Manchester. Han tiltrådte 1. febr., men den 1. uge har han været på introduktionskursus hos hovedfirmaet i Tyskland. Men i morgen begynder han i Manchester, hvor lejlighed og bil venter ham, sikkert også et stort og vanskeligt arbejde. Bodil flytter ikke med derover, i hvert fald ikke i 1. omgang. Han agter at rejse hjem til familien i hver week-end. Vi venter besøg af dem alle fire + Jonas’ kæreste den 21. februar, da de skal til Fredericia for at fejre, at Stigs far fylder 70 år.

I dag har vi været til gudstjeneste og kirkefrokost i Christianskirken. Der var 4 børn, der blev døbt. De 3 skreg det meste af tiden, men den 4. – en pige – var helt stille hele tiden, og så blev hun og hendes familie endda under hele gudstjenesten inclusive altergangen, hvor hun også var oppe ved alteret sammen med sin mor.

Jeg vil ikke sige, at vi lever stille og roligt, men vi har det godt og får megen inspiration og gode oplevelser bl.a. gennem kirkehøjskole.

Vi sender alle vore kærligste hilsener

Anna og Ove

Gjern 25-2.04

Kære Allesammen!

Tak for breve i “de tolv”, den er altid velkommen her, men jeg tror den er blevet lidt langsommere med årene, men det er vi andre vel også, og det må vi lære at leve med.

Også tak for samvær og fællesskab, ja det er nu ikke så meget vi har set til familien i vinteren, men det kommer vel til sommer igen. Vi synes det er prisværdig, at Ellen og andre vil tage sig på at samle familien, med mellemrum.

Kristoffer skal konfirmeres her i foråret, og de andre vokser jo også til, på lørdag skal vi til 25 års fødselsdag med Thomas og Daniel, de har slået den sammen i anledning af det runde tal. I går var jeg med Daniel i Them, han bestod køreprøven til Traktor han blev jo 16 år i søndag. I søndag ringede Oliver og fortalte at han havde været i Thy og vundet en bronzemedalje i Fodbold, det er rart når vi kan dele sorger og glæder. Pigerne er engageret i Spejderbevægelsen, og Amalie synger i børnekor i kirken.

“Foråret så sagte kommer, så sagte ja men kommer” det er herligt at gå og se hvordan tingene pipler frem.

Vi skal som sædvanlig til Mørkholt de bliver i uge 29, der har vi åben hus hele ugen, ellers har vi ikke planlagt om vi skal ud at rejse.

Til slut mange kærlige hilsner

Grethe og Gunnar

Brædstrup den 19-3-04

Kære allesammen!

Så er det vist på høje tid at få skrevet i bogen, tak for alle brevene, det er rart at følge lidt med i, hvad I allesammen går og laver og oplever på jeres rejser, men det var da en varm omgang for Edith når der var 40 gr. varme i Australien, ja jeg nøjes jo for det meste med at blive inden for landets grænser, men Danmark er jo også et dejligt land, det var en rigtig dejlig tur Lars og jeg havde til Samsø i september der var næsten ikke det sted vi ikke var, og det var dejligt vejr hele dagen, vi startede tidlig morgen og var hjemme kl 22.

I sidste weekend var Hanne og pigerne her Djan var på Sjælland og hjælpe nogen af hans venner med at flytte. Isabella havde brækket venstre arm og havde også halsbetændelse, men havde ikke feber med det, den 27 marts skal Lars og jeg op og fejre hendes 13 års fødselsdag, det er den 25 hun fylder år, men Lars kan jo bedst komme på en fridag, ja i aften blæser det kraftig og det har regnet rigtig meget her jeg blev godt våd i eftermiddag da jeg var oppe på sygehuset og besøge Rosa, som desværre har haft flere blødninger i hjernen, hun var på besøg i Thisted ved hendes datter for 14 dage siden og da hun ville kalde på Rosa, var hun halv bevidstløs, hun blev flyttet til Brædstrup for en uges tid siden, er ikke lammet, men er stadig meget meget træt, vi er kommet meget sammen i mange år, hendes mand døde for ca 5 år siden.

Edith fortalte at Sinne havde sagt en dag om vandrebogen var kommen så nu sender jeg bogen til Sinne, så kan hun læse lidt for hende Edith havde ellers snakket om jeg skulle sende den til Joan.

De kærligste hilsner fra Edel

Hvidovre 29-4-2004

Kære alle!

tak for samværet til Sinnes begravelse det var en meget smuk højtidelighed, en varm og hjertelig tale, “tak for det Jens Peter”, det var også en meget smuk tanke, at køre forbi det gamle barndomshjem, hvor Sinne så dagens lys for første gang vi har alle mange dejlige og glade minder om Sinne, det var også dejligt at møde nevøer og niecer, det er jo ikke til at fatte, at alle de små er blevet voksne mennesker jeg tænker ofte tilbage til Sellerup hvor var det en dejlig tid, Sussi har for nylig været på besøg hos dem der har bygget et flot ny hus på grunden, men den gamle lade er lavet til udlejning for sommergæster.

de kærligste hilsner Joan

2den pinsedag Andkær d. 31-5-04

Kære alle.

Tak for jeres indlæg, trist vi måtte miste vores kære Sinne, som jo altid havde kærlig omsorg for både store og små i familien ja er hende alle tak skyldig, vi har mange lyse og dejlige minder. Ove ringede i lørdags at Sinnes sten var kommet, så jeg var med dem deromme, var en pæn sten og passede godt til jo især Hans’s. Er jo bart men Ove havde en del flotte buketter med fra torvet.

Bodil fylder 30 år i morgen, og det fejres på søndag, Bente og Erling rejser derop, desværre har jeg ikke kræfter til at være med, jeg er jo nu den ældste og kan mærke alderen 83, og ingen af vores forældre blev 70.

Erling har haft vagt i nat men er nu på vej hjem dejligt er så flink til det trods de ca 125 km.

Han rejser til Grønland til sept. til Arsuk syd Grønland har tegnet sig for 7 mdr. men vil gerne derop igen vi husker det jo også fra Jens; men jeg vil jo savne ham, men bliver nok et spændende arbejde lyder det til.

Har været flot pinsevejr, men her dansede solen nu vist ikke.

Bente bleb 50 – 6 maj fejrede stor fest i telt d 8 maj, desværre havde regnen bestemt sig for at styrte ned, men gav jo en festlig dag alligevel.

Vil slutte med at ønske jer alle en dejlig sommer

sender udklip med.

Kærlig hilsen til jer alle store og små

Gerda

3/11 blev jeg oldemor til lille Sofie.

Næstved d. 25/6-04

Kære alle!

Tak for breve og samvær. I søndags var vi på besøg hos Bodil og Stig sammen med Kirsten og Mogens, og vi havde en dejlig dag derinde sammen med Edith, der traf vi Anna og Ove, så det var ret så hyggeligt, og vi gik en tur i et dejligt område, som de bor i.

Jeg regner med at Edith henter bogen den 30 juni, så jeg må se at få skrevet i den.

Vi flytter over i Cavillas gård her sidst på året, hvis det går efter planen, så det er jo ikke langt at flytte.

Nu mange kærlige hilsener

fra Karen og Kristian

Næstved 08.08.04

Tak for brevene i de tolv. Nu er det vist også på tide, den kommer på farten igen.

Jeg sidder ude i haven og skriver, for nu er sommeren da kommet over os, jeg har måtte trække ind i skyggen, for solen varmer rigtig meget.

I går var jeg med en veninde i København, vi var inde og se klunkestuerne, det var utrolig interessant, stuerne stod møbleret som for over hundrede år siden. Bagefter spiste vi frokost i Nyhavn der var masser af mennesker. Til slut var vi på kanaltur, det har jeg aldrig prøvet før, så det var meget spændende, og vejret var jo lige til det.

På onsdag tager jeg på en tur til Berlin, det er med 65 rejser og det er kun 5 dage, men noget kan vi da nå at se på den tid.

Jeg er også begyndt at gå stavgang, det er en stor succes her i Næstved, der er meldt over 200 til, så mange er vi nu ikke hver gang, jeg er kommet op på at gå 5 km hver gang, så jeg er træt, når jeg kommer hjem.

Så nu vil jeg slutte, tage mine stave og gå i postkassen.

De kærligste hilsner

Edith

Vejle 12/9-04

Kære alle!

Ja, så må jeg se at få lettet samvittigheden, og få sendt bogen på farten igen. Her går livet sin stille gang, jeg er ikke så omkringfarende mere, kan også sagtens få tiden til at gå herhjemme. Balou har jeg ikke mere, det var det bedste for ham, trøster jeg mig med.

Men nu kneb det mig at høre dørklokken, og det var de der bragte varer ikke rigtig tilfredse med, så Ole har skaffet mig en trådløs forbindelse, jeg kan tage med mig hvor jeg går, Ole er flink til at hjælpe mig, når det kniber.

Inger Cecilie har gået hjemme efter et ophold i Canada, og det var ved at gå hende på, men nu er hun startet i København i et firma, der har med stregkoder at gøre EAN Danmark. Har været heldig at få en 2 værelses lejlighed i kartoffelrækkerne ved søerne, så hun er godt tilfreds.

Ole og Jane har ferie tilgode og rejser til England den 12/9, til Janes fars fødselsdag, samtidig rejser Else på ferie til Irland, og kommer så også på besøg hos Janes far, der har besøgt hende i Norge.

Jeg har været uheldig at få artiritis temporalis, det har egentlig slet ikke noget dansk navn, men det er betændelse i tindinge pulsåren, jeg er nok kommet for sent i behandling, det har i hvert fald nedsat synet på v. øje, nu er jeg i Prednisolanbehandling, men forløbet er altid langvarig, der er sædvanligvis aktivitet i sygdommen gennem 2-4 år.

Ja alderdommen har givet mig en del skavanker. Men nu er jeg også begyndt på Noni juice, Noniplanten kommer fra Fransk Polynesien, og fås kun gennem netværk, andre er blevet hjulpet til et bedre helbred ad den vej, så nu skal det prøves, Noni er mad og ikke medicin,så det vil jo tage sin tid før det virker.

De kærligste hilsner

fra Astrid

Fredericia den 7/10-04

Kære allesammen

Mange tak for jeres indlæg i “de tolv”, som vi vel stadigvæk skal kalde vandrebogen, selv om vi ikke er så mange længere. Men heldigvis har vi et væld af gode minder om dem, der er gået bort.

Nu fatter jeg pennen for et skrive i bogen, for det passer så fint at vi skal besøge Gunnar og Grethe i morgen sammen med Gerda, Astrid og Edel. Så denne gang kan Gunnar få vandrebogen overrakt personligt.

Som mange af jer ved, venter Kristina og Martin tvillinger, så vi har håb om at blive oldeforældre til to drenge på én gang. Vi besøgte dem i deres nye hus i lørdags i forbindelse med, at Esben fejrede sin fødselsdag. Det bliver et dejligt hus, når de nu bliver færdige med at gøre det i stand. De er langt fremme, ikke mindst takket være Pouls indsats, som har kunnet og villet yde en kæmpesats, idet han for tiden ikke er på arbejde. Hans gamle firma er blevet opslugt af et større, og så var der ikke plads til ham.

På lørdag starter vi på en busrejse til Lutherbyerne med teologi for lægfolk i Århus. Vi glæder os.

I juli måned var vi på en meget spændende og vellykket rejse til Skt. Petersborg.

Nu går det mod vinter, og der bliver færre muligheder for at hente afgrøder i egen have; men selv om vejret ikke altid har passet med vore ønsker, så har avlen været stor og god – både for bonden og haveejeren.

Til slut de kærligste hilsener til jer alle

Anna og Ove

Gjern 22-10-04

Kære alle!

Tak for breve og hilsner, ja nu er det vel så kun otte steder bogen skal for hver runde.

Her i Gjern går livet sin vante gang, i dag bliver Jens Peter så 38 år, og Karsten fik i går sine sidste karakterer inden han bliver cand teol sommetider kan man ikke forstå hvor alle de mange år er blevet af.

Daniel har arbejde på en minkfarm, han går jo i 10. klasse, nu går alle vore børnebørn i skole.

Jeg skal den 2. november opereres for grå stær, det glæder jeg mig til, for det er nu rart at kunne se, det kniber faktisk lidt især om aftenen, men de opererer jo kun en øje af gangen, så der går jo nogle måneder inden det bliver rigtig godt.

Det er meningen Gjern skal lægges sammen med Silkeborg og 2 andre kommuner så vi bliver en kommune på over 80.000, jeg er nu ikke begejstret for at alting skal lægges sammen og være så stor, der er snart kun et mejeri og et slagteri, men det er ikke let at standse en udvikling.

Det er en meget våd efterår der er startet op med, det er næsten ikke til at arbejde ude i haven så fedtet det er, jeg hjælper sommetider ude i Leif og Birgittes have. Kartoflerne var ikke så gode i år, men ellers har afgrøderne været hel gode.

Til slut mange kærlige hilsner

fra Grethe og Gunnar

onsdag den 24-11-04

Kære alle!

Så er det vist på høje tid at få skrevet i bogen, da jeg kan se det er en måned siden Gunnar har skrevet, men tiden flyver afsted og snart kan vi igen fejre julen, og mange ved jeg da er igang med at købe julegaver.

Ja så blev Anna og Ove oldeforældre til et tvilling par 2 drenge, jeg fik lige at vide, da jeg ringede til Ove at de skulle hedde Lukas og Isak, så der bliver noget for Kristine og Martin at se til, men hjerelig til lykke med det, faktisk havde jeg ønsket at få tvillinger men vidste godt, der ikke var stor chance for det. Ellers står alt vel til her i vores lille familie, Lars er flink til at komme hjem, og i sommertiden var han flink til at slå min store græsplæne, ellers er han ikke så meget havemand, han har jo også selv en have, han skal passe, de næste par måneder skal han arbejde i Odense, så skal han tage toget hver morgen fra Skanderborg, det er han nok ikke så vild med, jeg har foreslået ham, at gå til stationen hver dag, der er 2 km, så han kan få lidt mere motion, det får han vist ikke så meget, efter han ikke mere går med aviser, det bliver jo skrevet meget om hvor vigtig det er for et godt helbred, selv går jeg hver morgen en rask tur ned langs Ring sø, det tager en lille halv time. Hanne og Djan har en stor omgangskreds, hvor der bliver danset meget, Djan underviser i swingdans, de har en stor alrum, hvor der bliver danset når der ikke er udendørs vejr, i deres have har de lagt en stor trægulv der også kan danses på, Rebecca går i anden gymnasium, bor hjemme, men er ikke så meget hjemme, Isabella går i 7 klasse er meget kreativ.

De kærligste hilsner fra Edel

Hvidovre d. 12-12-2004.

Kære alle.

først tillykke til Anna og Ove med deres nye titel, her venter vi jo på vores første oldebarn, det er Mia Jans datter, der skulle komme en lille dreng omkring jul og nytår, så vi glæder os meget, Mia og Antohny er henholdsvis 32 og 33 år, så det er jo også på tide, her er alt vel vi er jo efterhånden også blevet en hel pæn familie, Mia + Antohny – Rune Madelin (?) Rasmus og Jette – Louise Karsten, så vi kan nu godt nå omkring træet uden bamser og des lige, Louise er p t i praktik på et stort pleje og genoptræningscenter, hun er meget glad for sit studium hun har altid holdt meget af gamle mennesker, jeg vil slutte med de kærligste hilsener til alle og ønsker vi alle må få en rigtig glædelig jul                                                                                                              

Joan

Andkær d. 25-1-05

Kære alle.

Tak for jeres breve, undskyld jeg er så længe undervejs med at skrive, dårlig start på det nye år.

Ove fortalte at de små tvillinger skal døbes søndag 13 febr. en stor gave med sådan et par små velskabte drenge. I ønskes alle en festlig dag selvom ingen af jer der er tæt på ser det her foreløbig.

Så er vinteren kommet så må af og til tø fuglevandet op.

Erling er jo i Arsuk på Grønland, der var det desværre ved at slå om til tø med dårlig føre, men er næsten ingen biler der. Jeg glæder mig til han kommer hjem om 2 mdr. Han har fremkaldt dejlige billeder af Jens, som kommer med rundt.

Svinder jo desværre i vor dejlige søskendeflok, så dejligt alle nevøer og niecer kom til Sinnes begravelse, men hun har jo også betydet rigtig meget for os alle, og fulgt alle så længe hun kunne, syntes Sinne var vældig god til at få os med på kanaltur, så forbavset over Edith først har været det nu.

Håber meget alle må komme godt gennem vinteren, efter vores avis er dagene tiltaget 1 time og 15 min. God rest vinter og forår.

Kærligste hilsner til store og små fra den nu desværre ældste af os

Gerda

Næstved d. 9/3-05

Kære alle!

Tak for jeres indlæg. Nu er vi så flyttet fra Tværvej til Cavillas gård i Næstved, adressen er Cavillas gård 25 Næstved, det er ikke langt vi er flyttet, det er det område, hvor vi havde have for år tilbage, det er et rækkehus vi bor i, så vi har naboer tæt på, og en del af beboerne kender vi i forvejen.

Andreas er C. F. i Næstved for tiden, så mon ikke han kigger ind en dag, men han har så meget at bruge tiden til, han har da besøgt Kirsten og Mogens.

Mange kærlige hilsener

fra Karen og Kristian

Næstved 17.05.05

Kære alle!

først mange tak for brevene i “de tolv”. Så er det vist også på tide at få den sendt afsted, men omgangen er jo desværre ikke så lang mere.

Ja jeg sidder ude på terrassen og skriver, det er jo med at benytte sig af det, det har og er et koldt forår, vi har.

Jeg havde en dejlig tur til Sydspanien i påsken, det var en rigtig fin tur, de havde nogen fantastiske påskeoptog, de begyndte lørdag før palmesøndag, og det sluttede Påskedag, da så vi et optog med unge piger, de var 50 til at bære og der var stor procession både foran, selve sarkofagen eller hvad sådan en hedder var pyntet med blomster og lys, og ja så en Kristusfigur på den forreste, og bagefter bar de så jomfru Maria og når de kom til en tribune dansede de med sarkofagen.

Og så bliver Martin student, jeg skal være med til festligheden, 1. dag, når han får huen, 2. dag, når han får eksamensbeviset, 3. dag skal der så holdes studenterfest.

Jeg glæder mig jo også til vi ses til Edels fødselsdag, Kirsten og Mogens kører, så jeg kan komme med der, det er jo dejligt nem.

Nu de kærligste hilsner til alle

Edith

Vejle 11/6-05

Kære alle!

Tak for jeres breve, jeg må se at få skrevet i den i aften, vi samles i morgen til Edels 75 års fødselsdag til spisning 12.30 på Vester Mølle, håber det bliver en god dag for alle, ja når den yngste af os runder 75, så er vi godt nok blevet gamle.

Det var nogle fine billeder af Jens, tak til Erling, næste gang kan vi måske få en af dem, jeg turde ikke begynde at klippe i dem, selv om jeg var fristet.

Benene driller mig, blodtryksmålingen har vist betydelig nedsættelse, så jeg er henvist til karkirurgisk afd i Kolding til nærmere vurdering af behandlingsmuligheder. Det skal jeg den 13/6.

Jeg har fået mig en Mini Crosser på 4 hjul, og den kan jeg tage med mig ind i forretningerne, det er en stor hjælp, den kører på elektricitet, så det er med at huske, at få den ladet op. Jeg har nu ikke turdet køre ned til byen på den endnu, der er vel en 5-6 km tænker jeg, men vi har da også det meste af det, vi har brug for heroppe i Løget.

Jeg kan heller ikke slå min plæne mere, og der er 2 års ventetid for græsslåning ved kommunen, men for en ugestid siden gik der pludselig en pige og slog den med en større maskine, om hun var fra kommunen ved jeg ikke, det tog ikke megen tid, hun fjernede heller ikke den stok, der stod op af hegnet så hun var nok kommunal, om hun kommer igen må jo vise sig.

Ole og Jane er i Israel på en 14 dages tur de kommer vist hjem den 16 juni.

De kærligste hilsner

Astrid

Modtaget 12/6-05                                                                                                                                                                                             Afsendt 24/6-05

Kære alle!

Mange tak for jeres indlæg i “de tolv” og for samtaler og breve i den forløbne periode. En særlig tak til Edel for en festlig fødselsdagsfest den 12/6. Nu kan vi så glæde os til en ny festlig dag hos Edith den 10. september. Og mon ikke der er mulighed for at fejre endnu flere mærkedage i familien i sidste halvdel af år 2005?

Ja, nu er vi ved at have vænnet os til rollen som oldeforældre; og vi glæder os meget over at se, hvor godt de trives og udvikles. Lukas er fortsat større end Isak, men de er begge kvikke og morsomme. Jeg tror, at deres forældre har et godt tag på at klare 2 børn på én gang.

I disse dage er vi på et 4-dages kursus på Silkeborg Højskole, og vi har det dejligt. Programmet er spændende og indholdsrigt, selskabet er godt, og vejret er strålende. I aftes havde vi det flotteste Sankt Hans bål, jeg kan mindes at have været med til. Edel og Lars er også med på feriekurset, de overnatter dog ikke.

Fra den 18. august og 11 dage frem skal vi til Kiev og på flodsejlads til Sortehavet med besøg på Krim m.v. Det glæder vi os til.

Jeg vedlægger et par brochurer fra Ellen om Stenderuplejren 15-17-sept 2006. Håber, at vi mødes rigtig mange. Anna vedlægger et par billeder af de kære tvillinger.

Mange kærlige hilsener

Anna og Ove.

Gjern 29-7-2005

Kære Alle

Tak for breve og samvær. Vandremappen ha holdt sommerferie i Gjern men nu må den på farten igen.

I Gjern er alt ved det gamle vi har været på Mørkholt i en uge og havde besøg af halvdelen af mine søskende, vi var blandt andet i Børkop og se Gerdas nye lejlighed, vi synes den så dejlig ud, og håber og tror at Gerda bliver glad for flyttet.

I går kom vi hjem fra en tur med Felix rejser, vi har været en tur i Øst Sverige og se Lina Sandels hjemland, en helt igennem vellykket tur.

Birgit og Jens Peter har været en tur i Holland og Frankrig, sammen med deres børn, og familien på Herredsvejen er i Italien i denne uge, Karsten er igang med sine sidste eksamen, som han skal aflevere i næste uge, her efter skal han på pastoralseminariet, og så skulle han gerne være Cand teol.

Det var dejlig at være sammen med jer til Edels fødselsdag, tak for det Edel, og nu glæder vi os til Ediths fødselsdag, vi synes også det er prisværdig at Ellen og andre vil arrangere en weekendtur.

Det er ellers en urolig verden vi lever i, det er forfærdelig, med de selvmordsbomber.

Vi har ikke så meget urtesager i haven på Herredsvej, vi har sået græs i en del af det, afgrøderne er såmænd gode nok, men ukrudt vokser godt i sådan fugtig vejr.

Til slut mange kærlige hilsner

fra Grethe og Gunnar

Brædstrup den 29-9-05

Kære alle!

Mange tak for breve og samvær i sommerens løb, jeg må nok give en undskyldning for, ferien “de tolv” har været her, jeg har været meget optaget med mange ting, jeg siger da også tak til Edith for en stor og dejlig dag på 80 års fødselsdagen, det er jo dejlig at samles næsten hele familien og få lejlighed til at se tvillingeparret på nær hold, også tak for billeder der er sendt med rundt, de er rigtig gode.

Vi har da også rigtig nydt den dejlige sommer, Lars og jeg var på en heldagstur fra kl 8 til 22 om aftenen på Ærø, spiste frokost ved Hanne med familie, der havde lejet sommerhus der, for at være med en Norsk Dansk danseuge og vejret var med os, kl 15 kørte vi så videre rundt på øen, Lars var den gang en stor knægt med Bodil og Ansgar på Bondegårdsferie, og havde sat sig for at finde den gård, og det lykkede også for ham at finde den, og fik en snak med ejerne, de havde nu udstilling af keramik, han købte så et maleri af stedet og forærede til Bodil og Ansgar.

I år har vores blommetræ givet rigtig store og velsmagende blommer, Ove + Anna var så her, og plukke en stor spand fuld og fik med til Astrid også, jeg spiste rigtig mange af dem, og undrede mig over, jeg ikke fik mavepine af dem.

Den 18 september kørte Lars og jeg til Hvidsten kro, hvor Hanne med familie ventede på os, det var een af gaverne til min fødselsdag og vi var så inde og spise varm mad, og det var meget velsmagende, senere tog vi så med ned og drikke kaffe hos Hanne og Djan, Rebecca arbejder for tiden på en vuggestue og Isabella passer sin skole.

kærlig hilsen fra Edel

Kære alle!

tak for samværet hos Edith, det var en dejlig dag, tusinde tak Edith, jeg er nu ved at være godt gående efter at jeg fik den nye hofte, nu mangler jeg bare 3 uger igen, så skal jeg til kontrol.

Sikke et vidunderligt vejr at have og har haft længe, Sussi og Jan er rejst til Thailand, så hunden er sat i pleje hos Mia, det plejer jo at være mig der er hundepasser men det magter jeg ikke rigtig p t. Sommerhuset er endnu ikke helt lukket ned, så der må ikke så gerne komme frost, men der skal jo også være flere graders frost, før det kommer ind, jeg har ikke været så meget deroppe i sommer på grund af mit ben.

de kærligste hilsner Joan

G. G. Engelystparken 3

Børkop 23-11-05

Kære alle.

Tak for jeres breve. Sidste gang skrev Karen og Kristian om de var flyttet fra Tværvej, og nu er jeg som I nok alle ved flyttet fra Andkær, været der i 51 år så ikke været så let, håber jeg kan omstille mig.

Tak for festerne vi har været til i 2005 og nu inviterer Oves til deres guldbryllup tak for det, nu har de jo også både børn, børnebørn og oldebørn også dejligt at se dem alle, så igen tak for indbydelsen, og tak for de dejlige billeder der var med, er jo nok sket meget siden da med de små.

Sidst jeg skrev var Erling i Arsuk men har nok stadigvæk udlængsel. Martin er for tiden i Amerika dog kun ferie.

Håber I alle kommer godt igennem vinteren, jeg havde i sidste uge besøg af Else, dejligt hun ikke glemmer os.

Kærlig hilsen Gerda

NB. Birgit har i dag sendt dejlige billeder fra lille Sofies 2 års fødselsdag

Næstved d 23-1-2006

Kære alle!

Tak for breve og hilsener, her mangler vi som andre steder ikke sne, men der kan jo meget endnu inden vinteren er forbi, men vi er da fritaget for at kaste sne, vejen er farbar fra morgenstunden af, men vi har haft meget glat føre vinteren igennem, og vinteren er jo slet ikke forbi endnu. Kirsten og Mogens er flinke til at køre for os og det må vi være glade for.

kærlig hilsen

Karen og Kristian

Næstved d. 06.03.06

Kære alle!

Tak for indlæggen i “de tolv”, ja den er jo lidt længe undervejs, men det gør vel ikke så meget nu, omgangen er jo ikke så lang, og telefonen må siges at være almindelig i dag end da “de tolv” startede for de mange år siden.

Ja så skulle det efter kalenderen være forår, men vinteren har da bidt sig fast, så det kan mærkes. I dag har vi nu dejlig sol her, og den har da fået godt fast, når den kommer frem.

Det er nogle fine billeder I har fået taget af drengene til deres barnedåb Ove, men det er også et par dejlige fyre.

Ellers har jeg nok ikke så meget at berette, jeg får besøg af Kristian, Karen, Kirsten og Mogens den 18 marts, det går ikke så tit på vi ser hinanden. Jeg har da også bestilt et par rejser til sommer, først i juli tager jeg til Alsace, og først i oktober skal jeg til Lisabon, og senere sejle på Dourofloden.

Jeg glæder mig også til familiesammenkomsten til sept. og håber vi bliver rigtig mange både unge og gamle. Det er en rigtig god ide Ellen der har haft.

De kærligste hilsner

Edith

min mailadr. er stahlschmidt@stofanet.dk.

Vejle d. 19-4-06.

Kære alle!

I morgen er det Oves fødselsdag, så må jeg hellere få bogen i postkassen sammen med fødselsdaghilsenen.

Så er påsken forbi for denne gang, men det har også været en god påske.

Edel havde inviteret mig til Brædstrup, men jeg er ikke mere så ivrig efter, at få pakket ranslen og komme hjemmefra, så i stedet for, kom Edel og Lars her Langfredag, og Edel havde jordbærkage med.

Påskelørdag var en forholdsvis lun dag, som folk rigtig nød, ja, det gjorde jeg også. Søndag var der stadig lidt sol og omkring 10 grader.

2den Påskedag kom Bente og Kurt og hentede mig til Gerda i Børkop, og vi havde en virkelig dejlig dag, Marie og Bo var der også, og Maries hund. Marie mangler vist kun et års tid i, at være færdig som dyrlæge.

Erling kom sidst på dagen, han havde været i nattevagt. Kurt stod for maden, porresuppe og kyllingsteg. Erling kørte mig hjem om aftenen.

Nå, ja jeg kunne da vist have sparet det sidste blad, der er ikke rigtig mere at fortælle, dagene går stille og rolig, jeg klarer mig da hæderligt endnu, ved hjælp af rollatoren, har hjemmehjælp hv. anden uge, og de penge er givet godt ud, der er ting jeg ikke rigtig selv kan klare, bl.a. gøre køleskabet rent, kravle op på en stige, når jeg er alene, må jeg lade være med, pudse kobbertøj, ordne køkkenskabe, jeg er glad for, jeg kan betale mig fra det.

Det regner, men jeg må hellere klæde mig på og komme i postkassen, men vi har jo brug for vand til haven, ind i mellem, min er ikke stor, men jeg har da Erantis, vintergækker, krokus og lidt påskeliljer, og lidt køkkenhave til persillesalat og lign.

Ole ser jeg ikke så meget til, det er når Jane er på kurser og lign. han kommer, har flere gange i vinter kørt mig ned til byen, ellers må jeg have en taxa derned, bussen kan jeg ikke klare mere.

De kærligste hilsner Astrid

Fredericia, den 28 april 2006.

Kære Alle

Det er med sorg og vemod, jeg denne gang skal skrive i “de tolv” på baggrund af Erlings bratte og tragiske død den 20. april om morgenen midt i det arbejde, som han udførte med så stor indsigt og dygtighed og med så stor omsorg for de mange, der fik så stor hjælp af ham. Vi ved at han var usædvanlig afholdt og respekteret af alle, han kom i berøring med.

Det er en trøst midt i sorgen at høre og læse om, hvor højt anset han var overalt og så afholdt af alle, han kom i berøring med.

Æret være hans minde.

Vore tanker går hver dag til Gerda og hele hendes familie, og vi håber og beder til, at de må få Guds hjælp til at leve med sorgen og savnet. Vi håber, at de mange gode minder om den glade og hjælpsomme Erling vil lyse op i dagene, der kommer.

Desværre er der andre i familien, der i denne tid er plaget af sygdom og skrøbelighed. Edel er p.t indlagt på Horsens Sygehus. Vi håber, at de der kan finde ud af, hvad hun fejler, og hvordan hun kan få det bedre.

Måtte vi blive rigtig gode til at støtte og opmuntre hinanden i den svære tid, og så søge hjælpen oventil, som vores forældre før os, har gjort.

De kærligste hilsener og bedste ønsker om Guds hjælp og velsignelse

Anna og Ove

Gjern 6-6-06

Kære alle!

Ja vandrebogen har holdt lidt ferie hos os. Vi synes det er svært at skrive i bogen, efter det er sket med Erlings pludselige død, det er umuligt at se nogen mening med det, men vi vil bede Gud mildne sorgen for Gerda, ja for hele familien. Med hensyn til vandremappen har vi aftalt med Lars, at vi afleverer den i Brædstrup, så Lars og Hanne kan hjælpe deres mor med at skrive i den i denne omgang. I Gjern går livet så nogenlunde sin vante gang. Kristoffer slutter snart sit ophold på Klejtrup Musikefterskole, og efter sommerferien starter han på Gymnasiet i Silkeborg, hvor også Daniel går. Thomas og Daniel går ellers meget op i cykelløb, Daniel har da fået en bronzemedalje. St. bededag blev Amalie konfirmeret i Ikast kirke, vi havde en meget festlig dag, i sommerferien skal Amalie med kirkekoret til Færøerne, det glæder hun sig meget til. Jens Peter har jo meldt sig som feltpræst, han får orlov fra sin stilling og rejser til februar til Kosovo i et halvt år. – Karsten blev jo færdig som teolog i efteråret, han har 1 februar fået en stilling som ungdomskonsulent i Københavns Indre Mission, og det befinder han sig tilsyneladende godt med. Vi “2 gamle” rejser 21-6 til Norge på en bustur med Ys mens Clubben, vi skal blandt andet besøge vores venskabsclub i Bergen. I uge 28 har vi lejet hytte på Mørkholt. Vi har valgt at holde op i Genbrugsbutikken i Gjern, vi synes vi har aftjent vores værnepligt der, vi er jo stadig lidt engageret i Ys mens Genbrugscenter i Silkeborg. Nu håber vi så at mange mødes til familie-weekend i september. Der er godt at have en familie man kan dele sorger og glæder med.

til slut mange kærlige hilsener

fra Gunnar og Grethe

25 juli kære søskende

ja jeg fik en lidt sjusket begyndelse, jeg sidder i min have sammen med Lars, Djan, Hanne og lille Mads Hanne og Djans hund. Min syn er meget dårlig håber I kan læse det. Vi nyder det gode vejr. Jeg er ved at sælge huset. Tak for besøget og brevene, jeg synes jeg har det meget bedre.

de kærligste hilsener fra Edel

– Lige en lille hilsen fra os… som mor skriver sidder vi her i hendes dejlige have og nyder det dejlige sommervejr.

Vi har taget vores lille hundehvalp med, en 9-uger gammel golden retriever. Han hedder Mads.

Desværre bliver det den sidste sommer her på Ehlersvej. Mor er skrevet op til plejehjemsplads, og der er allerede nogen der er interesseret i huset.

Hvornår der bliver en plads til hende ved vi ikke, så vi håber hun kan blive på genoptræningscentret indtil da.

Mange tak for besøg og breve til mor.

Med ønske om en rigtig god sommer.

De kærligste hilsner

Lars, Djan & Hanne

Hvidovre 17/7-06

Kære alle!

Det er med vemod, jeg læser i vandrebogen og jeg tænker meget på Gerda og Edel, og håber da også at du Edel må få det bedre, der kan jo gøres meget genoptræning i dag, Gerda der har mistet en dejlig dreng; og jeg syntes du er hårdt prøvet men du har så mange dejlige minder.

Her hos os har vi det godt, Rasmus har fået sit første job -, og Louise er færdig som ergoterapeut til jul, p.t. er hele familien på ferie, Sussi og Jan sejler og er i dag på Anholt, Louise og Carsten i Strasburg, Rasmus og Jette nyder deres nye hus og have, jeg selv er taget hjem fra Smidstrup der er lidt trist.

De kærligste hilsner fra Joan

Børkop 16-8-06

Kære alle.

Tak for støtte og deltagelse ved Erlings død, som I ved betød Erling så utrolig meget for os alle, så er en meget stor sorg og savn at han skulle rives væk fra os, han var jo mig sin gamle Mor en helt enestående hjælp og støtte, og jeg selv og vi alle holdt så meget af ham er svært at leve uden ham.

Også så trist Edel skulle blive så alvorlig syg, vi må jo meget håbe hun får lov at blive rask igen inden for længe. Lars besøger vist sin Mor hver aften godt hun har ham og Hanne.

Birgit og hendes har også været meget flinke til at tage herhjem, godt jeg har Birgit og hendes og Bente og hendes.

Tak til Anna og Ove der har sendt udklippene med, de har været så gode til at køre mig op på kirkegården, Anna så sent som i søndags hvor vi blev godt våde i det voldsomme skybrud. Ove var til indvielse af ny stadion i Fredericia.

Min bøn og mit håb er at Erling har det godt og er sammen med Far og Harry, og at vi alle kan mødes igen, havde jeg ikke den tro, tror jeg ikke det havde været muligt at komme videre; er jo 3 små nye på vej, så må glædes over det.

Håber I alle har det godt og god bedring til dig Edel

Kærlig hilsen Gerda

Næstved d. 4/9-2006

Kære alle!

Tak for jeres hilsener i vandrebogen, nu må jeg se at få et bidrag med vandrebogen. Vi tænker meget på Gerda og hendes sorg. Så jeg vil sende et brev med vandrebogen. Her i Næstved går livet sin stille gang.

I morgen skal vi ind til Ediths fødselsdag, det bliver nok en god dag, men sommeren går jo på hæld. Det har været meget ustadigt vejr her den sidste tid. Men sommeren har jo ellers været en god sommer, det kan man jo ikke sige andet.

Mange kærlige hilsener fra os i Næstved.

Karen og Kristian

Næstved d. 06.11.06

Kære alle!

Tak for jeres indlæg i “de tolv”, den har holdt ferie her i Næstved, men kommer nu på farten igen.

Så er det rigtig efterår, jeg har lige været ude at gå en tur, det rusker noget i det.

Kristian og Karen har jo diamantbryllup den 23 november, men de føler ikke de er raske nok til at holde fest, men Kirsten synes vist ikke man helt kan forbigå sådan en dag.

Sidste lørdag var Kirsten, Mogens, Magnus og jeg inde at se til Bodil og Stig, det var meget hyggeligt, og de er meget gæstfrie, men turen derind var anstrengende, der var så meget kø, at det tog 2½ time at komme derind, men hjemad gik det så rigtig glat. Jeg venter besøg af en af mine hundevenner og hans hund, han kommer med sine gamle Kristelig dagblade, det gør jo ikke noget de ikke er dugfriske, for de artikler jeg gerne vil læse taber jo ikke ved at være 8 dage gamle.

Nu mange kærlige hilsner til alle

Edith

Vejle 22-11-06.

Kære alle!

Tak for jeres indlæg, nu må jeg have skrevet i bogen, så jeg kan aflevere den i morgen, da skal vi jo til diamantbryllup i Næstved, desværre kan jeg ikke aflevere den til Ove personlig, da han har fået Rosen og er indlagt i Kolding, det er en streptokokinfektion, som penicillin virker på, så forhåbentlig er han kommet i behandling så hurtig, at det ikke når at brede sig, men kedelig er det da, at ligge der i stedet for at komme med til fest, men jeg mener da Anna tager med.

Lars lejer en bil vi alle, vist syv, kan være i og kører for os, så det er jo nemt at blive fragtet fra dør til dør.

Jeg har været hos frisør i dag, og skulle så have en del ordnet, når jeg kom hjem, men satte mig til at gætte kryds og tværs i stedet for, og nu er klokken blevet 18, jeg bliver vist aldrig klogere, andre mener man har masser af tid, nu i alderdommen, men tiden løber stadig fra mig.

Det er november og surt og trist, som mange andre, har jeg også været ramt af maveinfektion, følte mig så sølle, at jeg for første gang trykkede på den nødhjælpsknap, jeg har haft i år og dag, der kom ret hurtig en sygeplejerske, der ringede til lægen, der også hurtigt kom og gav mig en injektion for kvalme, som stoppede opkastningerne, og jeg faldt i søvn og sov længe, vågnede først, da der stod en sygeplejerske ved min seng næste dag kl. 11, og da følte jeg mig faktisk frisk igen.

Nå, det blev da vist lidt meget sygdomssnak, men det er jo altså november, så vi ser ikke meget til solen, de små fugle har det heller ikke for godt, men de kommer flittig og tager for sig af vildtfuglefrø, og hvad jeg serverer for dem, håber de har en lun og vandtæt rede.

De viste i T.V. en kunstig sol, måske man skulle investere i en sådan, det var i hvert fald rart med lidt mere energi. Nå, jeg må vist hellere slutte med alt det vrøvl, og sende jer alle

de kærligste hilsner

fra Astrid

Fredericia, den 8. dec. 06

Kære allesammen

Mange tak for jeres indlæg i de tolv og til lykke med Bos og Maries bryllup; vi har lige fået et meget flot takkebrev for en beskeden hilsen til dem. Nu glæder de sig til en glædelig begivenhed i januar, som forventes at gøre Gerda til oldemor for tvillinger.

Også til lykke med diamantbrylluppet til Kristian og Karen, som fejrede den sjældne begivenhed med en meget vellykket fest, som jeg desværre ikke kunne være med til. Men det har Astrid jo allerede skrevet om. Jeg nåede at få 14 dage på sygehuset. Nu er jeg hjemme igen, men får stadigvæk en del medicin, og jeg bliver stadig indkaldt til kontrol på Kolding sygehus.

Tak for besøg, venlige hilsener, gaver og tanker. Det varmer.

Også til lykke til Joan med de 85 år.

Nu nærmer sig julen med hastige skridt, og vi glæder os til at fejre den sammen med børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn med flere. Juleaften er vi inviteret over til Ester og Poul, hvor vi bliver en dejlig flok, som sagtens kan nå om juletræet.

Men Ester og Poul m.fl. tager derefter til Svejts, hvor de har en dejlig ferielejlighed.

Men vi har allerede taget hul på herlighederne ved flere adventsfester, og foran venter en række julefrokoster.

Anna har haft en travl tid. Foruden den ekstra ulejlighed med mig har hun også passet flere af mine pligter indenfor det frivillige arbejde foruden sine egne, som ikke er så få. Men hun klarer det med humør.

Til slut vore kærligste hilsener og de bedste ønsker om en glædelig og velsignet juletid

Anna og Ove

Gjern 15-12-2006

Kære alle!

Tak for hilsener i vandrebogen, og for godt samvær, i både sorg og glæde. Her går livet sin vante gang. Nu glæder vi os til at holde jul sammen med familien, juleaften skal vi til Ikast, sammen med Karsten, og 2 juledag kommer de allesammen her. – Det var dejligt at møde så mange af familien på Stenderuphage lejren, vi håber at det må blive til en tradition. Ogsp en stor tak til Karen og Kristian for en god fest ved jeres diamantbryllup.

Vore børn og børnebørn har det godt. Daniel og Kristoffer går begge på Silkeborg Gymnasium, i fritiden hjælper de på minkfarm, Kristoffer spiller musik og Daniel og Thomas kører cykelløb, Amalie er vist en hel god håndboldmålmand, Natasja har fået et klaver, og hun er begyndt at øve julesalmer, Oliver går til fodbold og gymnastik.

Nu er det så spændende hvordan det går med de nye storkommuner, i aftes skulle de holde det sidste byrådsmøde i Gjern kommune, der skulle de bl.a. vedtage om der skal bygges en ny stor golfbane i Skannerup, og om Karolinelundscentret skal udbygges, det vil bevirke at vi kommer til at bo på blind vej, da der vist skal bygges over vejen.

Nu glæder vi os til at skulle se “Krøniken” igen, og da særlig fordi Martin spiller med.

Nu vist ikke mere for denne gang.

Kærlig hilsen Gunnar og Grethe

Randers 25/12 ’06

Kære alle!

Mor, Lars, Djan og jeg, sidder og nyder Händels Messiah, en af mors julegaver fra Lars.

Vi havde en dejlig juleaften. Foruden os var Djans mor og bror her, og en af vores gode venner.

Vi fik sunget rigtig mange salmer. Drt er dejligt når Lars spiller klaver. Det nød både mor og Djans mor rigtig meget.

Mor og Lars overnattede til i dag, og det gik fint.

Mange kærlige hilsner her fra Randers, med ønske om et velsignet nytår!

Hanne

Brædstrup den 28-12-2006

Kære alle

Jeg er flyttet ind i en passende lejlighed og kan passe hvor meget jeg vil arbejde og så samtidig kan spise til en rimelig tid og jeg kan også selv bestemme hvor meget. Nu i dag har jeg været oppe ved Hanne et par dage.

Jeg håber I har haft en glædelig jul og ønsker jer alt godt og Guds velsignelse i det nye år.

De kærligste hilsner fra Edel

Hvidovre 19-1-2007

Kære alle!

ja så har vi taget et nyt år til os, hvad mon det vil bringe?

Dernæst et stort tillykke til Maria og Bo med deres små drenge, godt gået Maria, også stort tillykke til Bente med den nye titel som mormor jeg er jo kun pap mormor, men forhåbentligt får jeg også lov til at blive mormor, Louise er til afsluttende eksamen og er færdig d. 26-1-, hun har allerede fået et job fast. Louise og Carsten er flyttet i deres nye lejlighed – i Ørestaden, den er dejlig, men der er mange mangler ved nybyggeri i dag, men forhåbentligt bliver det bragt i orden.

Hvad syntes I ellers om vejret, jeg synes det er gråt og vådt, lad os få lidt sne og frost, bare ikke glat.

de kærligste hilsner fra

Joan

Børkop 20-2-07

Kære alle.

Tak for jeres breve, og undskyld jeg har haft bogen så længe, men vi er jo ikke så mange af vi 12 tilbage mere. Savnet af Erling er jo også meget svært for os, da han var så meget for os alle, og nu nærmer vi os jo årsdag.

Den dag bliver Ove jo også 80 år og han var en af de 3 små; tiden går.

Men den 10 jan. fik Maria et par små tvillingedrenge, en meget stor gave, er meningen de kommer her i week-enden eller på lørdag, jeg har ikke set dem endnu.

Kærlig hilsen fra Gerda

NB. De har det godt i Norge, Birgit er flink til at ringe.

Det om Tonneshøj har Oves lagt i.

Cavillas gård, d 17/4-2007

Kære alle!

Tak for jeres hilsener i vandrebogen. Kristoffer er på skole i Horsens og Frederik er soldat i Holstebro, og Andreas arbejder i Sverige.

Og her i Cavillas gård livet går sin rolige og stille gang. Så vidt mulig går vi hver dag en tur her i området her, der er ingen der gar hunde her, men derimod er der mange katte, som står tøjret i gården her.

Ja så er der lige før Ove runder de fire snese og Kirsten og Mogens og Edith tager der over til fødselsdagen.

Ja vi fik jo ikke meget sne i denne vinter, og lad os være glad for det.

Mange kærlige hilsener

fra Karen og Kristian

Næstved d. 16.05.07

Kære alle!

Først mange tak for brevene i “de tolv” og tak til Ove og Anna for en meget hyggelig fødselsdagsfest.

Jeg har jo lige været til Kirstens 60 års fødselsdag, den blev fejret på behørig vis, så det var også en meget fin dag.

Sidste week-end var jeg over at besøge Edel, vi havde et par rigtig dejlige dage sammen, og jeg synes Edel bor rigtig dejlig, hvor hun bor nu. Om mandagen kom Bodil og Birgit og hentede os, så var vi ovre ved Ragnhild og få formiddagskaffe, om eftermiddag var vi så ude at køre en lille tur, skoven er jo så smuk lige nu.

Den 1. juni rejser jeg på en 10 dages tur til Salzburg og Wien, det glæder jeg mig til, jeg har aldrig været i Wien, men det skulle jo være en meget smuk by.

Nu de kærligste hilsner til alle

Edith

Vejle 23-6-07

Kære søskende med familie!

Tak for jeres indlæg, nu må jeg se at få skrevet i den, i morgen skal vi op og se Gunnar og Grethes nye hus, så kan jeg igen aflevere den til Ove, han ville komme her og tage mig med ved 11 tiden, ja først har han vel samlet Gerda op, det er jo rart at kunne blive kørt fra dør til dør, det er også længe siden jeg har kørt med det offentlige, jeg er for langsom i vendingen, alderen og gigten plager mig, 83 er mange år, så er man gammel.

Det er så sankthans aften, nu kl. 17 skinner solen, men ellers har det regnet en del, så det kan da være bålene kan tændes i aften, at vejret bliver bedre end 1984, ja, jeg bliver nu hjemme i min stol og ser det i fjernsynet.

(Indsat avisudklip: 1984: De fleste bål blev aldrig tændt og 900 både på vej Sjælland rundt må søge nødhavn i den vådeste og mest stormfulde sankthansaften i mands minde.)

Selvom det er sommer, er gråspurvene meget ivrige efter det, jeg serverer for dem på mit havebord, og levere deres visitkort på bordet, så den må skrubbes godt, før jeg kan servere for andre.

Kommunen har sendt besked om, at de ikke mere vil slå plænen for os gamle, og jeg kan ikke selv med mine sølle ben, i går slog en bekendt den for mig, og Mary er også flink til at gøre det, men min plæne er nu heller ikke stor, jeg prøver at tage en dag af gangen, hidtil har hjælpen været der, når jeg havde brug for det.

Jeg har haft god hjælp af BS pleje, men de er gået i betalingsstandsning, så nu må jeg klere mig med kommunens hjælp, til vask og rengøring hver 14 dage, de er meget hurtigt til at sige, det må vi ikke, selv om jeg ikke er særlig tilfreds med deres hjælp, vil jeg nu alligevel spørge om, jeg ikke mod betaling, kan få hjælp hver uge, jeg kan ikke godt klare rengøring af køleskab og deslige, jeg har vinduespudser udvendig, men han vil ikke vaske dem indenfor, og jeg mister balancen, når jeg får hænderne op over hovedet

Kærlig hilsen Astrid

Fredericia, d. 1. aug – 07

Kære allesammen

Mange tak for jeres indlæg i vandrebogen samt for venlige hilsener og godt samvær.

Denne gang fik jeg vandrebogen overrakt af Astrid ved et besøg den 24. juni hos Gunnar og Grethe. Gerda, Astrid og Edel + Lars var der også, og vi havde en dejlig dag. (Anna var da også med). Vi drøftede vandrebogen i almindelighed, herunder hvor hurtigt den skulle cirkulere. Den almindelige velvilje var så stor, at jeg fik lov til at vente med at aflevere til den dag, vi skulle besøge Grethe og Gunnar ude på Bibelcamping i Mørkholt. (Det er den 2. august, altså i morgen). Måske synes nogle af jer, at jeg har fået for lang snor, sig til, så skal jeg prøve at forbedre mig til næste gang. Men jeg trøster med, at vi var et flertal af de nulevende 12 på 5 af 7, så der kan ikke ske ændringer denne gang.

For øvrigt så synes nogle i den unge generation, at vi skal følge med tiden og udnytte de nye muligheder ved at bruge de moderne – og billige muligheder gennem internettet. Så lad os kaste ud i det og gå i gang med “Garne snak”, som Ellen allerede har taget initiativet til.

Sidste uge i juni gik for os med fest og godt samvær. Om tirsdagen var vi i Kerteminde for at fejre Esters 50 års dag, efter at vi forud havde overværet, at Loa fik sin studenterhue overrakt. Vi kørte derfra direkte til Kerteminde, hvor vi havde en dejlig fest med god mad og i godt selskab, og med overnatning på et meget velrenommeret hotel. Hjemkørsel næste dag foregik i et skrækkeligt vejr med regn og blæst. Senere på ugen var vi til festlige studentergilder hos både Sanna og Loa.

I dagene fra den 14-18. juni var vi med Bodil og Stig i et dejligt sommerhus på Læsø. Vi havde nogle dejlige dage med mange gode oplevelser. Den 24. juli var vi på kirkegården i Ø. Snede med blomster til familiens grave. Det er dejligt, at gravene altid er velholdte.

De fleste af os danskere er vel godt trætte af, at det regner så meget som vel aldrig før. Men vi glæder os over, at der nu synes at være lys forude.

Forøvrigt er vi ikke så hårdt ramt som i visse andre egne. Det er forøvrigt interessant at se i haven, hvordan nogle planter vantrives med det våde vejr, mens andre planter står så flot som aldrig før. Bl.a. er vores hortensier så flotte som aldrig før.

Nu glæder vi os til en rejse til Gotland fra 18-23. august og sender jer alle vore kærligste hilsener

Anna og Ove

Gjern 23-8-2007

Kære familie!

Tak for breve og samvær siden sidst. Som de fleste har hørt, har vi solgt huset på Karolinelundsvej, og flyttet i en andelsbolig, vi er glade for vores nye hjem, og synes at vi har fået os godt indrettet. Det gik meget let at få huset solgt. – Nu er Jens Peter kommet hjem fra Kosovo, han har været glad for turen, men han og familien er også glade for at han er vel hjemme igen, men Birgit og børnene har klaret det fint, Amalie er begyndt på Blåkilde Ungdomsskole, hvor hun skal tage niende klasse. I søndags havde vi hele familen samlet (- Amalie).

Birgitte og Leif har købt en campingvogn, i ferien kørte de en tur med den til Tjekkiet, de havde haft en god tur, Karsten har været en tur på Færøerne, hvor han besøgte en kammerat. Vi to gamle havde som sædvanlig lejet en campinghytte i Mørkholt, vi havde en god uge, Thomas og Oliver var med os nogle dage, og ellers nød vi samværet med familien, på begge sider. – Det er lidt betænkelig at høre om alle de naturkatastrofer, der sker rundt omkring, her i vores lille have har det været nogenlunde tilpas, med regn og sol. – Nu spøger det med en masse valgrygter, men hvis der snart kommer valg, har vi svært ved at finde ud af hvor vi skal sætte vores kryds. –

Ja vandrebogen er jo blevet lidt “langsommere”, men hvis den kan nå rundt to gange om året, er det fint nok for os, men vi synes ikke at internettet kan erstatte bogen, det er jo ikke os alle der behersker de nye medier lige godt.

Til slut mange kærlige hilsener

Gunnar og Grethe

Vores nye adresse er

Ejnar Nielsens Vej 3B

8883 Gjern

Brædstrup d. 27.08.2007

Kære alle!

En lille hilsen i “de tolv” med mange gode hilsner fra Edel og mig, jeg kom i fredags, og nu kommer Lars og henter mig inden så længe, Edel bor jo dejlig her og vi har hygget os med at gå nogle små ture og nydt at læse brevene.

Mange kærlige hilsner

Edith

Kære alle

Vi har haft besøg af Edith et par dejlige dage, og er nu lige kørt hjem.

Kærlig hilsen Edel

Kære alle!

ja bogen har holdt lidt ferie i Hvidovre, grunden er den, at jeg har været hundepasser i Holte, da Sussi og Jan har været i Australien i 3 uger.

Ja så blev Louise gift med Carsten 1/9. Vi havde en dejlig fest, og jeg behøver vel ikke at fortælle at Louise var en ganske henrivende brud, og Rasmus skal giftes med sin Jette d. 13-12-, de har jo købt et lille rækkehus, 5 minutter fra hvor jeg bor, det er jeg glad for men hvor er alle vores små børn? Uhyggelig hvor tiden iler, den 1/11 ville Vagn være blevet 90 år, hvor er tiden henne? Håber at I alle er raske og har det godt, vi ses jo ikke så ofte mere, men jeg glæder mig til samværet til næste sommer.

De kærligste hilsner til jer alle

fra Joan

modtaget 23/10,  afsendt 22/11-07

Kære alle.

Tak for jeres breve dejligt at læse dem og følge lidt med.

Vi har det godt med hinanden her i Englystparken kaldes aktivitetscenter så sker en del her.

I går havde jeg besøg af min eks.nabo Majbrit og lille Dicte på 2 år, yndig pige, men Majbrits mor døde ganske pludselig af vist hjerneblødning og blodprop hun var på alder med Bente, de har ellers rejst rigtig meget men blev syg hjemme.

Marias små tvillinger er søde og kvikke, den ene begyndte at gå før de var 9 mdr.

Men Bodil har desværre været ret syg den sidste tid været indlagt både i Kongsberg og Drammen, er hjemme igen, har også været drøjt ikke mindst for Birgit, men jo mest for Bodil er tapper.

I ønskes en god adventstid.

Kærlig hilsen Gerda.

Cavillasgård d. 4/2 februar 2008

Kære alle

Ja bogen har holdt ferie i Næstved, så det får I undskylde, vi fik en lille smule sne forleden, ellers har vi jo ikke mærket meget til vinteren endnu i år.

Her har vi det godt, det vil sige Karen har et dårligt ben, som volder hende lidt besvær, men hun går også til behandling, så vi håber, at hun får det bedre hen af vejen.

Kirsten og Mogens tar på skiferie i Norge i næste uge, her i Danmark er der ikke meget vinter indtil nu. Der er ellers sørget godt for os, snerydning skal vi ikke tage os af, hvis det skulle ske at finde på at blive vinter.

Mange kærlige hilsener til jer alle

fra Karen og Kristian

Næstved 16.02.08

Kære alle!

først mange tak for brevene i “de tolv”.

Nu må den vist på farten igen.

Jeg nyder den milde vinter og glæder mig over alle forårsblomsterne, som er kommet meget tidlig frem.

Jeg er meget beskæftiget med min loge og mit bridgespil, det kan der gå meget tid med, sidste lørdag var jeg til undervisning og bagefter spillede vi så lidt kort, det begyndte kl. 10, og vi var færdig kl. 23.30. I onsdags var jeg i logen og høre Per Larsen og i torsdags var jeg i kirken og høre Kåre R. Skou. To meget interessante aftener, de må sige begge at have ordet i deres magt.

De kærligste hilsner

Edith

Vejle fredag 4 april 2008

Kære søstre og brødre!

Tak for jeres indlæg, for 3. gang kan jeg aflevere personlig til Ove. I anledning af Annas 80 års dag holder familien fest på hotel Kronprinds Frederik 5 april, denne gang tilbyder Lars mig kørsel, siden jeg kom af med bilen, har der altid været nogen, der har tilbudt kørsel, og det er jeg da meget taknemmelig for, at ungdommen i familien husker på en gammel moster/faster. Når man er fra 1923, så er man meget gammel, bortset fra bentøjet, der ikke rigtig vil, som jeg vil,så har jeg det godt, finder mig godt tilpas hjemme i min stol, har altid nok at læse i af bøger, og får Jyllands-Posten daglig, og Kristelig Dagblad om fredagen, der følger et godt radio og TV program med.

Ole har været sygemeldt på grund af stress (ja jeg ryster indimellem på hånden), har sagt sin stilling som overlæge på psykiatrisk afd. op, og regner med at ville arbejde hver anden uge på Færøerne (siger han så kan tjene lige så meget som en sygeplejerske, men hvad en sådan tjener ved jeg ikke), i øjeblikket er han i Polen, men det er da vist ferie.

Hvordan jeg får haven passet til sommer, må tiden vise, der er andre haver her, der ikke bliver passet ret godt, jeg har lært at tage en dag af gangen, det prøver jeg da i hvert fald og bilde mig selv ind, lige nu er der da påskeliljer og nogle blå blomster, og så persille fra sidste år i køkkenhaven. Hvornår man sætter kartofler, må jeg huske at spørge om, de spirer i hvert fald godt.

Slut for denne gang med de kærligste hilsner

Astrid

Fredericia, den 26/4-08

Kære allesammen

Mange tak for jeres indlæg i “de tolv”, som gør, at vi får noget at vide om vores familier med oplysning om, hvad I mener, og hvad I oplever.

Også en stor tak, fordi så mange af jer ville være med til at fejre Annas fødselsdag, og fordi I kom med så mange dejlige gaver. Vi synes, at vi havde en dejlig dag og takker for jeres medvirken.

Nu kan vi så glæde os til nyt samvær med mange af jer til september.

Natten mellem 24. og 25. april kom vi hjem fra en meget vellykket 5-dages tur til Belfast i Nordirland. Ester er med i en arbejdsgruppe, der arbejder med børnesundhed. Der er medarbejdere med fra hele Europa, men de er delt op i flere grupper. Esters gruppe holder deres møder fortrinsvis i Belfast. Så hun inviterede os med derover, og vi kunne så nyde turistlivet i et skønt og interessant område med mange seværdigheder og flinke mennesker. Vi havde en herlig heldagstur til den nordlige del af landet; en knap så lang tur med rundtur i Belfast by og omegn. Vi var også på sejlads på floden Lagan, og vi var oppe i det imponerende pariserhjul.

Vi havde gode guider med, men vi havde lidt svært ved at forstå deres sprog.

Men alt i alt en dejlig oplevelse.

I august måned skal vi på en uge-tur til Norge med foreningen Norden, og vi har også planer om en 4-5 dages tur til et spændende sted i et af vore nabolande.

Hertil kommer diverse ture med en række foreninger; f.eks. laver Danmarks Lærerforening nogle meget spændende ture for deres pensionister.

Men ellers går hverdagene her deres normale og stille gang. Vi har stadig forskellige former frivilligt arbejde, bl.a. i genbrugsbutikker, bl.a. blandt den ældre generation med stolegymnastik og gudstjenester. Og så er vi heller ikke helt ude af foreningslivet.

Nu glæder vi os over, at det stadig bliver lysere, varmere samt grønnere omkring os.

Og så håber vi på at se så lidt som muligt til dræbersneglene i år.

Med de kærligste hilsener og på godt gensyn med jer i løbet af året

Anna og Ove

Gjern 10-5-2008.

Kære allesammen!

Tak for indlæggene i “de tolv”. Tak for samvær til Annas fødselsdag, det var en dejlig fest. Vi befinder os stadig godt her i Gjern by, nu har vi allerede boet her over et år, selv om vi ikke forstår hvor tiden bliver af. Vi skal se om vi kan få skrevet færdig i bogen til i morgen, så ville Lars komme omkring og tage den med, da han og Edel skal besøge Hanne og familien i Randers, så kommer de jo lige her forbi. I uge 34 har vi lejet hytte i Mørkholt, vi prøver i år at tage på senior camping. Vi glæder os også til familielejren i september, hvor vi håber at møde rigtig mange.

Daniel er ved at være færdig med skolen, og skulle om alt går vel blive student inden sommerferien, Kristoffer må vente et år endnu, Thomas skal skifte skole, på grund af kommunesammenlægning, han skal tage 7. klasse i Fårvang, Amalie fortsætter i 10. klasse på Blåkilde Ungdomsskole, Natasja skal i 6. og Oliver i 4. klasse. Vi nyser rigtig pinsesolen og ønsker alle en god sommer.

Kærlig hilsen Gunnar og Grethe

Brædstrup d. 19/6 2008

Kære alle!

Sidste torsdag kunne jeg fejre fødselsdag med besøg af Hanne, Djan, Rebecca, Isabella, Gerda, Astrid og Lars. Hannes og Djans hund Mads var her også, og han var meget artig. Vi havde fint vejr og sad ude på terrassen meget af tiden. Hanne havde lavet boller og lagkage, og om aftenen fik vi højt smørrebrød. Mads fandt hurtigt ud af at holde sig i nærheden af Astrid, for så faldt der nok lidt af.

Lørdag d. 28/6 skal vi til Randers for at fejre Rebeccas studenterfest og 22 års fødselsdag. Det glæder jeg mig meget til.

Kærlig hilsen

Edel

Hvidovre 22-7-08

Kære alle!

Nu må jeg hellere se at få bogen på farten igen.

Her har vi det godt alle, men vi venter jo spændt på Louises nedkomst ca. d. 6/8, så det er jo et stort øjeblik. Sussi er jo helt oppe i skyerne hun glæder sig til at blive rigtig mormor og jeg til at blive oldemor, vi har jo ellers to dejlige drenge, Mia Jans datter har Albert 3 år og Oskar 1 år.

Sussi og Jan har ferie p. t. og ligger og pjasker rundt i Øresund, Sussi skal jo hurtigt skulle komme hjem, når Louise har født, jeg har ikke været så meget i “Fasters Hus” jeg føler mig lidt usikker på benene, og der er jo ikke flere af de kendte deroppe.

Kærlig hilsen til alle

Joan

Børkop 15-8-08

Kære allesammen.

Tak for jeres breve, giver så mit bidrag. Maria blev 30 år i går tiden løber, hun er også færdiguddannet som dyrlæge, og fået stilling i Køge hvor Bo også arbejder, så nu skal de ned og se på hus.

Bodil er desværre syg igen og indlagt fik høj feber, først i går kunne hun spise rigtig mad, været indlagt ca 1 uge. Birgits barndomsveninde med mand og søn rejser op til dem i dag. B og V besøger ellers Bodil hver dag, må jo blive ved med det.

Gunnars og Grethe tager på seniorlejr i næste uge, Astrid og mig kan køre med Lars og Edel derned til Mørkholt søndag, bare trist Gunnar ikke er så rask.

Kærlig hilsen til alle

Gerda

Næstved d. 8.03.2009

Kære alle!

Lige en kort status på situationen i Cavilas Gård. Min mor har fået et nyt knæ, og det lader til, at operationen er gået godt. Hun var dog indlagt i næsten 14 dage, da lægerne opdagede, at hun havde lidt hjerteproblemer: atrieflimmer, som hun nu er i behandling for, og medicinen virker fint. Mens min mor var indlagt, var min far på en gæstestue på et plejehjem i Næstved. Det gik meget godt i starten, men de sidste dage, fik han problemer med at holde på vandet. Det er blevet meget væree, efter at han kom hjem, så hjemmeplejen kommer 4 gange i døgnet for at hjælpe ham. Vi håber, det er noget forbigående forvirring, ellers bliver situationen i hvert fald meget kompliceret.

Mogens og jeg var for 2 uger siden til 60-års fødselsdag hos Jens-Peter i Århus. Der mødte vi også Stig, Bodil og Jonas. Det var en meget hyggelig dag.

Jeg arbejder stadig og bliver i hvert fald ved til den 1. august, hvor jeg har 40-års jubilæum.

Kærlig hilsen – også fra min mor, far og Mogens.

Kirsten

Næstved d. 15.03.09

Kære alle!

Først mange tak for brevene i “de tolv”.

Efter en lang hvilepause må den hellere komme i gang igen.

Jeg har lige været ude på sygehuset og set til Kristian, man kan vist ikke rigtig finde ud af hvad han fejler, han ligger i sengen og sover det meste af dagen, han er så træt så han ikke selv kan spise og har nok heller ikke meget appetit.

Kirsten skal ud og tale med en læge på mandag, og Jens Peter kommer vist en tur hjem på onsdag.

Karen går rigtig godt på benet, men går jo stadig til optræning, men har dog ikke haft mod på at komme med ud og se til Kristian.

Og så er foråret på vej, de små forårsblomster er kommet op og påskeliljer skyder også godt op.

Sidste søndag havde jeg besøg af Ellen, Kirsten og Mogens, det var “de tolv” der var på tapetet, Kirsten tog et par med hjem for at læse dem, Ellen har læst nogen af dem og synes det er spændende læsning.

Nu mange kærlige hilsner til alle

Edith

Vejle 20-4-09.

Kære alle!

Mary vil komme snart og tage bogen med til Ove, der holder fødselsdag i dag.

Jeg holder min 85 års fødselsdag den 21 juni i Slotsstalden på Tirsbæk gods, men det jo da 2 mdr. til, og Mary og Ole er mig behjælpelig, og det er jeg dem meget taknemmelig for, ellers kunne jeg ikke klare det, men vil de hjælpe mig, og jeg kun skal betale, er der ingen nød.

Kristian skulle da være i bedring, det hele menes at skyldes en blærebetændelse.

Ja, årene er gået, og vi har vist alle mange gode år, at se tilbage på, til sommer bliver den yngste 79 år.

Jeg skulle ellers også med til Oves fødselsdag, men er noget utilpas, og må hellere blive hjemme.

De kærligste hilsner

Astrid

Fredericia, den 7/5-09

Kære allesammen.

Mange tak for jeres indlæg i “de tolv”, som dog ikke er fuldtallige, men tak fordi I holder fast og en stor tak til de unge, som også bidrager til, at vi kan holde sammen på familien og bevare det gode sammenhold.

En særlig tak til Astrid, som har indbudt hele familien til en festlig dag på Tirsbæk slot den 21. juni. Jeg tror, vi alle glæder os, og at en sådan dag er meget gavnligt for familesammenholdet.

Her i Fredericia har vi i høj grad nydt det solrige vejr i april, hvilket også kan ses på os og vel også på I andre. Maj er jo begyndt lidt mindre stabilt, men vi håber på en god sommer for os alle. Glædeligt at høre, at Kristian nu er i bedring.

Vi har det godt og har mange gode oplevelser; men vi kan jo ikke sige, at vi er så ungdommelig, som vi har været. Men vi er jo allerede oldeforældre til 3 børn, og sidste søndag var vi til en festlig barnedåb i Sanderum kirke med den yngste, som hedder Karla, som er en sund og glad pige, som man ikke kan andet end glæde sig over; men det gælder jo hele flokken.

Vore egne børn og deres ægtefæller er glædeligvis meget aktive i vort eget land og i udlandet, hvor de holder foredrag og skriver interessante artikler i blade og aviser.

Vi har i flere år været med på Foreningen Nordens sommerrejser, som alle har været meget vellykkede. Også i år har vi tilmeldt os, og denne gang gælder det en rejse til Sverige (15-20 august).

Kærlige hilsener

Anna og Ove

Gjern 17-6-2009

Kære allesammen!

Tak for breve i bogen, og tak for samvær og fællesskab. Det glæder os at det går bedre med Kristian, håber det fortsætter, vi har tænkt meget på jer. Her i Gjern går det sådan ved det gamle, vi glæder os jo over at vi kan gå og klare os selv i det daglige, og stadigvæk kan tage del i forskellige aktiviteter. Her i foråret og sommeren, står det meget i festernes tegn, 10 maj blev Thomas konfirmeret (Birgitte og Leifs yngste) 23 maj var det vores svoger Børge i Esbjerg der blev 80 år, på søndag er det så Astrids fest, det glæder vi os meget til. 8 august har Lilly og Sigurd i Hobro guldbryllup, og så Maria og Karstens bryllup 29-8. I næste uge bliver Kristoffer student, og Birgitte skal samme dag op til eksamen, hun har gået på noget lederkursus, det skal jo også fejres. I søndags kørte Daniel for os en tur til København, hvor vi fik hilst på Karstens svigerforældre. Daniel har forøvrigt planer om at rejse en tur til Australien, her i efteråret, sammen med en kammerat. Jens Peter har lige været 4 uger i Kosovo som feltpræst, og i disse dage er han sammen med andre feltpræster i Bruxelles. Om alt går vel er vi på seniorcamping i Mørkholt uge 34.

Kærlig hilsen

Gunnar og Grethe

Skanderborg 10/10 2009

Kære alle!

Tak for samværet til Astrids fest på Tirsbæk gods, det var en meget vellykket dag.

Igen i år var vi inviteret til Gunnar og Grethe på seniorcamping i Mørkholt. Mor kunne desværre ikke komme med, hun sidder i kørestol efter at hun brækkede hoften sidste år, så det er ikke så let at komme omkring mere. Så vi var kun Astrid, Gerda og jeg, men vi havde alligevel en hyggelig dag sammen med Gunnar og Grethe, hvor vi tog på en lille udflugt til Brejning.

Mor har det ellers godt på Egebo. Jeg vedlægger et udklip fra Horsens Folkeblad om Egebo og et billede fra Astrids fest som Djan har sendt til mig.

Kærlig hilsen, også fra mor, Hanne og Djan.

Lars

Kære alle!

Nu må jeg hellere komme igang med skriveriet, jeg har haft en lang og svær tid, jeg har et bækkenbrud, så min bevægelse har og er lidt vanskelig, jeg har været på hospitalet i 6 uger, men er nu hjemme igen.

De kærligste hilsner fra

Joan

Børkop d. 7/1 – 2010

Kære alle.

Tak for breve heri, julebreve osv. Vi er i vores familie blevet en mere, Katrine og Martin fik en dejlig lille Emma-Mai 26 juni, mener også at det er Esters fødselsdag og Jespers.

Jeg havde den glæde at have besøg af Bentes og hendes søndag 3die juledag, var både de små tvillinger Villads og Valdemar og så lille Emma-Mai 3 dejlige og kønne børn, Emma-Mai smiler til alle, og så er der jo Sofie 6 år og Elise 3 år i Norge.

Vejrfolkenes spådom om mildere klima passer ikke i år, hvor sneen og frosten pynter landskabet, men så er det også sagt, jeg er gået i hi som bjørnen, får varer bragt fra Horsens, må være dem der har givet tilbud.

Else der var forlovet med Harry var her også før jul og vi har været på kirkegården, stort at hun ikke glemmer os efter 40 år, vi har jo altid sat stor pris på hende, hun er Mormor til Christine 3 år og Nicolaj 6 år.

Kom til at tænke på at Ove måske er den eneste af os der ikke har rollator, men han har jo desværre heller ikke været for rask, og Anna haft problem med øjet igen, er vist begge i bedring.

Både Birgit og Vidar har begge måtte igennem en operation, Birgit så sent som i tirsdag hun kom hjem i dag. De har meget streng frost sagt i pressen at det har frosset 41 grader dog heldigvis ikke hos dem men også rigtig vinter der.

Håber alle kommer godt igennem og nu går det igen mod lysere tider.

Kærlig hilsen til Alle

fra Gerda

21-2-2010

Kære alle!

Tak for beretninger om jeres liv.

Vi her i Cavillas gård oplever jo ikke så meget da Kristian jo ikke kan komme nogen steder, det er jo en meget stor belastning med det kateter især for de der kommer ikke er ret gode til at ordne det.

Kristian har heldigvis ikke smerter så det er da en god ting.

Grethe skriver hun er glad for at de kan stå op om morgenen, skøn på det. Hjemmeplejen er elendig, i januar var der 24 forskellige til at tage Kristian op.

Vi må jo være meget glade for at vi har Kirsten og Mogens. Jeg har ingen familie mere, de er døde allesammen og vores venner er heller ikke mere, men vi har en flink nabo.

Kærlig hilsen

Kristian og Karen

d. 30.03.2010

Kære alle!

Mange tak for brevene i “de tolv”.

Jeg glæder mig til festen, jeg kan jo køre med Kirsten og Mogens.

Så er foråret på vej og påsken står for døren, påskeliljerne er jo ikke sprunget ud, men de små forårsblomster myldrer op, det er dejlig efter en lang og kold vinter, men vi skal jo ikke klage når vi har det dejligt varmt indendøre. Her står alt vel til, men jeg kan da godt mærke, jeg har holdt mange fødselsdage.

De kærligste hilsner til alle

Edith

9 april 2010

Kære alle!

I morgen 10 april, byder Grethe og Gunnar, familien til guldbryllup, det har jeg vist aldrig oplevet før.

Mary kommer og henter mig, hun er meget flink til at tænke på sin gamle slægtning, som nærmer sig 100 år, ja, det er det nu 14 år til, så det er ikke sikkert jeg når det, men jeg klarer mig ellers godt, får rengøringshjælp hver 14 dag, støvsugning kan jeg ikke rigtig klare, men jeg kan de vaske mit køkkengulv, og klare badeværelset, så det er ikke helt galt, håber også jeg klarer haven, men ellers kan jeg vel også få hjælp til den, jeg tager en dag af gangen, trives godt i min stol og med mine bøger, selvom benene ikke har det så godt, så klarer jeg mig, får varer sendt fra købmand og apotek, når jeg ber dem om det, det er der aldrig problemer med. Tage alene ned til byen det har jeg ikke rigtig mod på, selvom jeg kunne tænke mig en ny kjole, så kan jeg såmænd godt klare mig med det gamle en tid endnu.

Vi skal snart til fest igen. Edel bliver 80 år, ingen af vore forældre blev 70, jeg tror nok fars mor blev gammel, men jeg husker ikke hvor gammel hun blev.

Ser nu i den stamtavle jeg har, at Nielsine Jørgensen er født i Gl. Sole 2-6-1838 og død samme sted 25-4-1921, så kan I selv regne det ud.

Kærlig hilsen

Astrid

Fredericia, den 10/6 – 010

Kære allesammen

Først mange tak for jeres oplysninger om jer og jeres familiers oplevelser og glæder, helbred, sorger og tanker.

På lørdag bliver Edel, vor yngste søster 80 år, og så har vi alle passeret 80 års alderen, så vi kan ikke kaldes unge længere, men vi glæder os til sammen med jer at fejre Edel på “Klippen” i Brædstrup 12/6. Men selvom vi alle er gamle, vrimler det alligevel med børn omkring os, børn, børnebørn og oldebørn. Det giver også mange fester – f.eks. bliver både Eva og Esben studenter i år, og vi er inviteret til fest. Og der er også mange andre begivenheder at glæde sig til. Så selv om vi selv er ved at være gammel og skrøbelig, så er der en dejlig ungdom omkring os.

Jeg synes også, at det er dejligt, at de nye generationer også er interesseret i “de tolv” og arbejder på at skrive nogle ting ned, som kan bevares for eftertiden.

Og at I kommer glad og gerne til vore familiefester.

I går den 9. juni var vi i Haderslev for at fejre 55-års jubilæum på seminariet. Det blev en festlig og hyggelig dag, og tænk: så blev alle enige om, at fremover vil vi fejre jubilæum hvert år for ikke at gå glip af noget.

Jeg synes, at denne vinter har været kold og streng, men nu glæder vi os over, at solen er kommet frem og at det vrimler med grønt og blomster omkring os.

Med kærlige hilsener og ønsket om godt gensyn ved mange lejligheder

Anna og Ove

Gjern 13-7-2010

Kære alle!

Mange tak for brevene i bogen, og samvær med familien, først og fremmest en stor tak til til Edel, Lars og Hanne med familie for en festlig fødselsdagsfest i Brædstrup. Dagen efter, d 13-6, skulle vi så til barnedåb i Skovlunde, Leif havde lånt en minibus, så vi kunne køre derover sammen med familien på Herredsvejen. Kl 10 var vi til en festlig gudstjeneste, hvor Karsten selv skulle døbe sin søn, Kristian Lundbeck Garne. Bagefter var vi til fest og hyggeligt samvær i kirkens mødelokaler. Det lader til at den lille familie er faldet godt til i Skovlunde. Det er rigtig blevet sommer i Danmark i disse dage, hvordan det går med vores ferieplaner ved vi ikke rigtig endnu, vi har godtnok reserveret hytte i Mørkholt i uge 33, men nu må vi se om helbredet holder til det. Men jeg (Grethe) har jo, takket være Ellen, været på en to døgns sejltur med tilhørende udflugt i Oslo, sammen med min søster Lilly, det nød vi rigtig. Familien i Ikast er i Skagen i sommerhus i denne uge. Nu er Natasja konfirmeret, så er der kun Oliver tilbage han skal i 6 klasse. Jens Peter rejser til Afghanistan som feltpræst til februar, vi håber jo på at der ikke bliver altfor uroligt dernede til den tid. På Herredsvejen er drengene ved at være voksne, Daniel har fundet sig en sød pige Marie, de har fået en lejlighed i Aarhus, Daniel vil læse til finansøkonom, og Marie håber at kunne starte på pædagogseminariet. Kristoffer skal læse teologi i København, men han siger dog at han ikke vil være præst. Thomas skal i 9 klasse, i fritiden spiller han fodbold og hjælper på minkfarm. Nå nu må vi slutte, bogen kom til at ligge over nogle dage, fordi vi var i Skovlunde i weekenden, Kristian trives godt. Det var Daniel der kørte for os.

Kærlig hilsen Gunnar og Grethe

Skanderborg 26/9 2010

Kære alle!

Det er med sorg, jeg denne gang må skrive i vandrebogen på baggrund af Oves uventede død den 18. september. Vi har lige været til en meget smuk mindehøjtidelighed i Fredericia, hvor der blev sagt mange smukke ord om Ove. Han var et utrolig engageret menneske, som gjorde en kæmpe indsats indenfor meget frivilligt arbejde. Især brændte han for at hjælpe børn og unge, som havde haft en vanskelig start i tilværelsen. Vi har mange gode minder om Ove. Utallige er de familiefester, som han var med til at gøre festlige med sine gode taler, altid krydret med sjove anekdoter fra barndommen.

Æret være Oves minde.

Vore tanker går til Anna og hendes store familie. Må Gud give jer hjælp og styrke til at leve med sorgen og savnet.

Nu glæder vi os så til at fejre Gerdas 90 års fødselsdag den 3. oktober. Det er godt, at Gerda har bestemt sig for at festen skal holdes. Det tror jeg også, at Ove ville have ønsket.

Mor har det godt på Egebo, selv om hun har svært ved at følge med i, hvad der sker i familien. Men hun glæder sig til Gerdas fødselsdag. Hun er altid glad for at være sammen med sin familie.

Kærlig hilsen Lars

Hvidovre 10-10

Kære alle!

Vi har lige været samlet, til Oves bisættelse, en meget smuk højtidelighed men det er meget svært at miste 3 dejlige familiemedlemmer, først min lillesøster Ella så Ove og så Oluf i Vejle. Kære Anna jeg tænker meget på dig men du har så mange dejlige minder som du kan tage frem.

Nu er Sussi og Jan ved at kunne flytte hjem igen, det har også været en streng omgang, og dejlige ting som de jo ikke har mere, blandt andet fra Jans forældres hjem.

De kærligste hilsner fra Joan

Børkop 31-10-2010

Kære alle.

Er vanskeligt at skrive her efter Oves død, et meget stort tab for familien, da Anna, Ove og deres familie har betydet så meget for os alle, vi har alle grund til at ære og agta Oves minde, som Lars skriver blev det også en smuk mindehøjtid, hvor der kom meget frem hvad Ove havde betydet for sin by, ja gælder også Anna, så også jeg skriver æret være Oves minde.

Vil også takke jer alle fordi det var muligt trods savnet at få en god dag sammen på min 90 års dag, tak fordi I tog turen for flere en lang tur, også tak for de fine gaver, jeg føler mig også både stolt og glad for min familie, tak for hvad I er allesammen, dagen blev et dejligt minde, sender 1 billede med fra festen, også et med om Martin, nogen har måske set det.

Håber I alle må komme godt igennem de mørke vinterdage.

Kærlig hilsen Gerda

Den 13.01.2011

Kære alle!

Godt nytår til jer allesammen og tak for samvær i 2010 – både ved de festlige og sørgelige begivenheder.

Min mor ligger på sygehuset. Hun blev indlagt d. 26. december, fordi jeg var sikker på hun havde haft en blodprop. Hun kunne ikke rigtig stå på benene og havde svært ved at sige visse ord. Lægen, der undersøgte hende ved indlæggelsen mente nu ikke, det var tilfældet. En scanning viste dog, at hun har haft en eller flere blodpropper i hjernen, som bl.a. har medført, at hun har fået en mindre lammelse i halsen, så hun – i hvert fald indtil videre – kun kan spise blød kost i suppe, yoghurt, is o.l.

Min far har under min mors indlæggelse været på aflastning i en midlertidig bolig. Han tager situationen rimeligt roligt, selv om han selvfølgelig er bekymret for min mor.

Held i uheld er, at mine forældre fik tilbudt en plejebolig mellem jul og nytår, så den 17/01 flytter min far ind, og vi håber, at min mor snart kan følge efter.

Jeg har været på pension i 1½ år, og det nyder jeg meget. Det giver en mere afslappet hverdag, når vi begge “går hjemme”.

Kærlig hilsen – også fra Mogens

Kirsten

Næstved d 16.2

Kære alle!

Først mange tak for brevene i de tolv. Nu er det vist på tide den kommer videre på farten.

Ja så kunne Karen ikke mere. Hun fik en meget smuk bisættelse fra Herlufholms Kirke, og Kirsten og Jens Peter talte så smukt om deres mor til mindehøjtideligheden bagefter.

Kristian er tilsyneladende glad for sin nye bolig, jeg har ikke været ude at se det endnu, men det kommer.

Så har vi fået vinter igen men vi er da sluppet for sne endnu. Vintergækkerne og Erantis er kommet op og står nu og fryser derude, men det er dejligt at se dem titte frem.

De kærligste hilsner til alle

Edith

Vejle 11-3-2011

Kære alle!

Vi var jo 12 søskende engang, nu er vi kun 6, alle over 80 år, ja tiden går.

Sorrig og glæde de vandre til hobe,

lykke, ulykke de gange på rad,

medgang og modgang hinanden tilråbe,

solskin og skyer, de følges og ad;

jorderigs guld

er prægtig muld,

himlen alene af salighed fuld.

Ja, det var lidt fyldstof, jeg tilbringer det meste af min tid i min stol med en bog i hånden.

Jeg syntes ofså denne vinter har været lidt langtrukken, bentøjet har det ikke så godt, jeg er helt afhængig af min rollator, den er til stor hjælp, både ude og inde.

Ja, det er ikke for at beklage mig, jeg har det godt, men gammel føler jeg mig, men jeg klarer mig godt. Mary rejste til Indien den 12. februar, og kom hjem igen søndag den 27. Mary kommer i morgen lørdag kl 13, så henter vi Gerda og kører til Fredericia. Oves gravsten skulle være kommet, jeg har været ude i haven og grave Erantis op.

Nok for denne gang.

Kærlig hilsen

Astrid

Bogen jeg læser er skrevet af Ken Follet og hedder “Jordens søjler” og på små 1000 sider, så det er en tyk bog.

Fredericia, d. 20.-5.-11

Kære alle!

Med stor glæde har jeg i 55 år læst i vandrebogen “De tolv”. Det har været spændende når bogen kom med posten og vi hørte nyt fra familien. Denne gang skal jeg ikke bare læse, men også skrive i den.

Tak for gode ord om Ove og tak for deltagelse ved Oves begravelse, det blev en minderig dag som børnene og jeg aldrig vil glemme. Jeg savner Ove, men er dybt taknemlig over at vi fik næsten 55 gode år sammen, så jeg har meget at sige tak for. Livet går videre, og vi ved jo at når man er to vil der komme en tid, hvor den ene ikke er mere her på jorden, men i Guds varetægt. Nu er der gået 8 mdr. og jeg er ved at vænne mig til at være alene, børnene hjælper mig og jeg bliver boende her så længe jeg kan klare det, og her er gode venner og naboer.

Ove arvede alle Fasters bøger, vi fik bøger og tre store reoler sendt til Nibe da vi blev gift i 1955. Det var vi meget glade for, de fyldte godt op i vores sparsomt møblerede stue og Ove havde god brug af skolebøgerne og Fasters avisudklip fra krigens tid. Vi flyttede til Fredericia i 1968, Faster døde i 1969 og Ove fik resten af hendes bøger. Nu er Ove ikke her mere, derfor vil jeg gerne have bøgerne delt ud til familien. Faster har arvet bøgerne, de gamle bøger fra jeres hjem i Gl. Sole, jeg synes de skal blive i familien. Skolebøger fra Faster og Ove kommer ud på Museet i Smidstrup.

Det er spændende at læse de to vandrebøger på Internettet skrevet af Jens Peter, en god ide at bevare bøgerne på den måde.

Kærlige hilsener Anna

Gjern 11-6-2011

Kære allesammen!

Mange tak for brevene i “De tolv”, og tak for samvær siden sidst, både ved sørgelige og glædelige begivenheder, og tak til Anna for det fine arbejde med at lave lister over de gamle bøger. Nu er det endelig blevet dejligt forårs og sommervejr, efter en meget lang vinter, den har været lidt drøj at komme igennem da Gunnar 2 gange er blevet ramt af lungebetændelse, det tager jo på kræfterne men nu går det bedre igen. Hjemmehjælpen kommer 3 gange om dagen, og det fungerer godt, men vi kommer jo ikke så meget omkring mere. Vore børn har det godt, Birgitte er nu godt i gang med sit nye job som en af 3 ledere på et stort nyt plejecenter i Gødvad. Birgitte og Leif bliver snart “alene hjemme”, da Thomas kommer på efterskole efter sommerferien. Jens Peter er jo feltpræst i Afganistan, det vil sige i øjeblikket er han hjemme på ferie, men skal rejse derned igen på onsdag, og har så 2 måneder tilbage. De har jo haft fine gæster dernede bl.a. Dronning Margrethe og indtil flere ministre. I Skovlunde befinder den lille familie sig stadig godt, om alt går vel bliver Kristian storebror til september. Ja nu har vandremappen ligget stille nogle dage, Lars var så venlig at tilbyde at hente bogen, så nu glæder vi os til hans besøg en af dagene.

Kærlig hilsen

Gunnar og Grethe

Randers 30/8 ’11

Kære alle!

Jeg har fået lov til at skrive i vandrebogen denne gang. Det er vældig interessant at læse jeres forskellige beretninger.

Desværre går det kun en vej med mor, hun bliver mere og mere fraværende og træt, og har svært ved at genkende os. Hun kan dog have enkelte dage hvor hun overrasker positivt, så det er dejligt at opleve.

Mor har desværre været så uheldig, at hun har brækket håndledet, så lige nu har hun armen i gibs. Heldigvis virker hun ikke til at være frygtelig besværet af det.

Her i Randers har vi det fint. Det er kun os to “gamle” der bor herhjemme med hunden og katten. Isabella er 20, og bor med en veninde i lejlighed i Randers centrum. Hun arbejder på Burger King, men håber at komme ind på TEKO i Herning her til januar. (TEKO er Skandinaviens største design- og businessskole inden for mode og livsstil).

Rebecca er 25, og på vej til København. Hun er lige blevet færdig fra Erhvervs Akademiet her i Randers, og håber der er større chancer for arbejde i København. Hun har mange gode kontakter, så det skal nok lykkes for hende.

Kærlig hilsen – også fra mor, Lars og Djan

Hanne

Holte 6/12-11

Kære alle!

Bogen er noget forsinket, da den har været bortkommet, men heldigvis er den blevet fundet igen. Det viste sig at Hanne havde sendt den til mor lige præcis på det tidspunkt da hun flyttede og jeg har efterlyst den hos postvæsenet og havde så småt opgivet det, da den så pludselig dukkede op på den nye adresse. Mor er nu ved at føle sig hjemme i sin nye bolig, som er rigtig dejlig med en lille have til og den er handicapvenlig uden dørtrin så hun kan komme rundt med rolator, hvad hun dog ikke bruger indenfor.

Vi var samlet med det meste af familien til Kristians bisættelse. Det var en smuk højtidelighed og en smuk efterårsdag med sol og meget smukke omgivelser i Herlufsholm Kirke. Bagefter et flot arrangement af Kirsten og Jens Peter på hotel Kirstine. Det er hårdt at miste både mor og far inden for det samme år.

Vi holdt mors 90 års fødselsdag i lørdags og da var hendes 3 søstre med på 92 år, 88 år og 74 år (Ella døde sidste år). Vi holdt dagen i Holte og havde arrangeret at de 2 ældste fra Vejle blev kørt af min fætter og Laus kone. Den yngste Lis er for 2 år siden flyttet til Hillerød, da deres eneste datter bor der. Vi havde en dejlig dag og mor var meget glad for det.

Ellers går alt stille og roligt. Louise venter sig igen. Det bliver en pige omkring 28/3-12, så familien bliver stadig forøget. Nu nærmer julen sig, vi skal til Sigurds julekoncert på søndag med 3 børnebørn, det kommer i fjernsynet mellem jul og nytår, så I må holde øje med os. Juleaften fejrer vi i Holte med Louise, Carsten og Tristan samt mor. 2. juledag kommer hele familien til julefrokost, så der bliver vi 16 personer, så jeg har efterhånden fået en stor familie.

Jeg vil slutte med en rigtig glædelig jul samt et godt nytår til hele familien.

Kærlig hilsen Joan og Sussi

NB! Joans nye adresse:

Claus Petersens Alle 16 A

2650 Hvidovre

Børkop 26-1-2012

Kære alle.

Undskyld jeg har haft bogen for længe. Vidar går med benet i gibs, fldt i det glatte føre før jul så må vist snart få det af. Villads Marias søn kom også til skade med sin fod der kom i gibs det var han ikke glad for, mener også at han kan undvære det snart.

Et flot billede af Jens Peter i flot selskab, skønt det går de unge i familien godt, ja Ellen har jo været skadet i trafikken ret slemt desværre, går vist godt nu. Jeg selv mærker alderen nu er jo også den ældste, var også forkølet i ca 2 mdr. og i dag er blæsten iskold her.

Astrid sagde en dag at jeg kunne hilse og sige hun har det godt, er som I nok ved på Lindegården, har stor støtte af Mary og Ole.

Håber også I alle må have det godt. Bente var her i fredags, er flink til at komme, dejligt.

Kærlig hilsen til alle

Gerda

Næstved den 29.02.12

Kære alle!

Ja, så er der gået godt og vel et år, siden jeg skrev i bogen sidst. Det har været et hårdt år med store sorger. Det er meget svært at miste sine forældre, selv om man ikke er nogen årsunge mere. Det efterlader et meget stort tomrum, men heldigvis har jeg altid haft det utrolig godt sammen med mine forældre og har så mange dejlige minder at se tilbage på. Savnet slipper vi ikke for.

Vi måtte også sige farvel til vores gamle labrador i efteråret, han blev 12½ år, og så kan man jo ikke forvente mere. Men tomt er der da i vores hus, nu håber vi på at få en ny hvalp til sommer, så skal der nok komme liv i huset igen.

Mogens’ mor bor på plejehjem her i Næstved. Hendes helbred er efter alderen ganske godt, hun kan stadig gå fra sin stue op til spiseafdelingen med sin rollator, selv om hun bliver 100 år den 17. august.

Mogens’ barnebarn har været på gymnastikefterskole i Spjald siden sommerferien. Det er han meget glad for, men han kommer jo ikke så tit hjem, når rejsen er så lang.

På lørdag tager Mogens og jeg til Norge sammen med 4 andre for at stå på ski. Vi tager til Sjusøen ved Lillehammer, hvor vi har lejet en hytte, der ligger tæt på løjperne. Nu håber vi bare på, at der er sne og frost.

Kærlig hilsen – også fra Mogens

Kirsten

Næstved d. 24.03.12

Kære alle!

Tak for indlægene i “de tolv”. Ja den har været længe undervejs, og jeg har heller ikke været for hurtig med den.

Og så er der blevet forår, jeg har været ude og sidde på terrassen de sidste dage, det er også med at nyde det så længe det varer.

Forårsblomsterne er også rigtig kommet op i haven, selv påskeliljerne står lige på spring.

1. påskedag skal jeg ind til Kirsten og Mogens til frokost, det plejer at være meget hyggeligt. Og tak til Mogens, der har repareret bogen, nu er den meget brugbar igen.

De kærligste hilsner

Edith

Vejle 26-3-12

Kære alle.

Så er foråret kommet. Solen skinner og påskeliljerne er sprunget ud.

Jeg er godt tilfreds med min nye bolig her på Lindegården, hvor jeg har en dejlig lejlighed, og en fin terrasse. Jeg flyttede ind den 26 november 2011 på vores fars fødselsdag, og bor godt, har boet her i 4 mdr. præcis i dag.

Kærlig hilsen til alle også fra Mary der er på besøg

Astrid

Fredericia d 23.-4.-12

Kære alle!

Tak for indlægene i “De tolv”, det er godt bogen er dukket op igen.

I går den 22. april kom Mary med udsprungne bøgegrene fra Munkebjergskoven, jeg synes det er tidligt i år. I haven er blomstrende træer og buske, jeg nyder synet, også fra naboernes haver. Jeg har haft mange påskeliljer og tazetter og nu er der tulipaner i fuldt flor, foråret er en dejlig tid.

Påskedag havde jeg børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn på besøg. Vi spiste påskefrokost på “Kronprinds Frederik” og derefter var vi på Grethevej hvor børnene jagtede påskehareæg i haven. Vi får nemlig besøg af påskeharen hvert år 1. påskedag og den lægger æg i haven. Det er en skik Ove har lært af min mor, hun gemte æg i haven påskedag dengang vore børn var små, og nu er skikken gået videre til vore børnebørn.

Den 20. april var en svær dag at komme igennem, Ove kunne være blevet 85 år. Også for Gerda er d. 20. april en sorgens dag, det er nu 6 år siden Erlings tragiske død. Jeg tænker også meget på familien i Næstved, men midt i sorgen må vi trøste os med og tro på at der på en eller anden måde er et gensyn.

Kærlige hilsener, Anna

NB: I bedes skrive jer på listen med fasters bøger, de med X mærkede er afhentet.

Gjern 11-5-2012

Kære alle!

Nu er bogen så nået til Gjern, tak for alle jeres breve, og tak for samvær og telefonsamtaler, siden sidst. Her går det helt godt, Gunnar har det rimeligt i denne tid, nu har han fået bevilget daghjemsplads to gange om ugen på “Remstruplund” i Silkeborg, det var også der Gunnar var i marts måned, det bliver jo noget med lidt aflastning og optræning.

St. Bededag var vi i Ikast kirke og bagefter til fest i Lind v Herning, det var jo i anledning af Olivers konfirmation, vi havde en dejlig dag, til sommer bliver Amalie student. I næste måned har Birgitte og Leif sølvbryllup, men de rejser bort i de dage, men holder en lille fest forinden. Karsten holder barselorlov i en 4 måneder, nu skal Maria snart begynde på arbejde, de 2 små trives fint.

I dag lørdag har vi cykelløb, samt loppemarked og plantesalg, til fordel for forældreløse børn i Liberia, her i Gjern, men vejret er bare ikke det bedste. I morgen søndag har KFUM-spejderne her 75 års jubilæum, Jens Peter skal tale ved festgudstjenesten i Gjern Kirke, han er jo også gl. spejder her.

I Ys Mens Clubben får vi i næste måned besøg af vores norske venskabsclub fra Bergen, der er her i 3 dage, så vi glæder os til samværet med dem.

Lars har igen lovet at hente vandremappen, så vi glæder os til hans besøg.

Kærlig hilsen til alle

Gunnar og Grethe

Juli 2012

Kære Alle!

Jeg er rigtig glad for at vandrebogen igen er kommet frem!!!

Mors situation er ikke meget anderledes end sidst jeg skrev. Hun sover rigtig meget, men kommer stadig op hver dag.

Lars har siden januar arbejdet ved Bankdata i Fredericia, det er han meget tilfreds med.

Her til november har jeg 25-års jubilæum i Randers kommune. Det er bare ikke til at forstå.

Djan har stadig sit firma, men det er hårde tider at være fotograf. Man skal være kreativ for at få kunder i butikken.

Alle vores 5 børn har det godt. Djans ældste søn Jacob & Trine har købt hus ved Hadsten. Jacob er fysioterapeut i Århus og Trine har pædagogjob i Hadsten. De har to børn, Maya på 4 og Adam på 3 mdr.

Djans datter Pernille blev gift med Thomas i februar. De bor i Malmø og skal have barn her til januar.

Djans yngste søn Morten bor med hans Marie ca. 300 m fra os, hvor de købte hus sidste år. De har Alma-Johanne på 9 mdr. Så vi har meget glæde af hinanden.

Rebecca bor i Kbh. med hendes kæreste Nicolas. De har det rigtig godt sammen. Han er oven i købet Baron. Så det er lidt underligt at tænke på, at ens datter måske bliver baronesse. Planen er at de skal overtage Lungholm Slot hvor hans far bor nu.

Isabella præsenterede os også for en ny kæreste her for nylig. Han virkede også vældig sød.

Det er dejligt når børnene trives.

Vi går på ferie nu, så vi håber der vil komme lidt sommer til Danmark.

Vi har planer om at campere ved Skagen og vesterhavet.

Ha’ en god sommer!

Kærlig hilsen Hanne

Skal også hilse mange gange fra Lars

sept. 2012

Kære alle

Jeg har hentet vandrebogen hos Bodil og Stig. Bodil havde fået den af Hanne til Gunnars begravelse. Ja, det var så den sidste af drengene som døde, jeg kunne desværre ikke deltage og min mor kommer ingen steder, hvis hun ikke bliver kørt. Men jeg kunne forstå på Bodil, at det havde været en meget smuk højtidelighed.

Louise fik en lille pige 25. marts og hun blev døbt i lørdags d. 1/9 på Louise og Carstens 5 års bryllupsdag. Hun kom til at hedde Alba. Der var 5 børn som skulle døbes og i Farum Kirke laver de en speciel dåbsgudstjeneste lørdag kl. 13, så der var meget liv med en masse børn, så præsten havde svært ved at holde styr på det hele, men det var meget hyggeligt.

Rasmus og Jette har købt hus i Birkerød og er flyttet d 1/9. Det er her jeg har min klinik, så nu er de pludselig kommet meget tættere på, så jeg får mere mulighed for at se Christiane. Det er et dejligt hus, men en gammel villa, som har været beboet af et ægtepar hvor manden var 100 år, så der skal gøres en del. De er rigtig gode til det og kan godt lide det, så det bliver godt.

Min mor har det godt men det kniber med bentøjet. Hun har fået nogle meget søde naboer, og hun kommer nu ud hver dag med sin rolator. Min moster Emily døde i februar efter meget kort sygdom, så det er hun meget ked af for de talte i telefon sammen flere gange om ugen. Til gengæld taler hun nu mere med sin ældste søster Ruth, som er 92 år og stadig frisk. Vi har været en del i sommerhuset med hende og det nyder hun meget.

Vores sommerferie var sejlerferie, som det plejer at være og med børn og børnebørn, som står på og af som det passer dem. Vi var oppe og vende i Skagen, men vejret var meget ustabilt med vekslende vind og regn, men vi havde alligevel en god ferie. I oktoberskal Jan og jeg 2 uger i USA. Der er en stor kongres for praktiserende læger i Philadelphia og det kombinerer vi med ferie i New York.

Jan bliver 65 år til januar og det har vi besluttet skal fejres med en tur til Malaysia med alle børn, svigerbørn og børnebørn. Vi gjorde det da han blev 60 år og det var en stor succes, så nu genteger vi det blot med endnu flere børnebørn.

Kærlig hilsen til alle

Sussi

Børkop dec. 2012

Tungt at skulle skrive som den første efter Astrids død, Astrid betød meget for os alle herude, da hun var rask kom hun altid og spredte glæde, stod også højt hos mine børn og børnebørn.

Æret være Astrids minde.

Men vi 3 der er tilbage af de tolv er så lidt, så skal jeg bestemme, må bogen nu slutte, med tak til jer der har taget over og skrevet i bogen.

Bogen har betydet meget da den startede, husker jeg ret var det især Vagns fortjeneste, og mener den startede da det så sort ud i slutningen af krigen.

Kærlig hilsen

Gerda